Przepis konkursowy

BABECZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
żółtka, 2
masło, 100g
margaryna, 100g
cukier puder, 100g
mąka pszenna, 2 szkl.
łyżeczka proszku do pieczenia, 1
kremu do tortów, 1
mleko, 200 ml
galaretka, 3 szt.
polewa, .
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Ela (Chełm)
(Głosów: 38)


Zostań mistrzem kuchni

Sposób wykonania: Delikatnie oddzielamy białka od żółtek.Białka wstawiamy do lodówki. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodajemy miękką margarynę i masło, ucieramy do połączenie składników. Stopniowo wsypujemy mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wyrabiamy ciasto.Wstawiamy na około 20 minut do lodówki. Wylepiamy ciastem foremki. Wstawiamy na 15 minut do gorącego piekarnika. Studzimy. Każdą z galaretek rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Wlewamy na płaskie talerzyki. Wstawiamy do lodówki. Przygotowujemy krem do tortów. Gotowy krem wstawiamy do lodówki. Korpusy babeczek nadziewamy kremem, dekorujemy galaretkami i polewą. Smacznego ;D
SPETSIOTA - zapiekanka z ryby z ziemniakami i oliwkami
SPETSIOTA - zapiekanka...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
TARTA Z SZYNKĄ PROSCIUTTO I POMIDORAMI
TARTA Z SZYNKĄ...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Tarta z cukinią
Tarta z cukinią
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 6
Pizza z szynką i pieczarkami
Pizza z szynką i...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 633
Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem
Tagliatelle z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4282
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Rolada szpinakowa z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 9