Przepis konkursowy

BABECZKI SŁODKO-SŁONE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka, 500g
Cukier, 200g
Proszek do pieczenia , 2 łyżeczki
Kakao, 1 łyzeczka
Gorzka czekolada 70% kakao, 1 tabliczka
Mleko, 200 ml
Jajko, 1 szt
Masło , 150 g
Migdały blanszowane solone, 100 g
Orzeczy nerkowca solone, 50 g
Pistacje, 50 g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Natalia (Chmielek)
(Głosów: 37)


Zostań mistrzem kuchni

Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy wszystkie składniki sypie czyli proszek do pieczenia, kakao i cukier. Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do miski z pozostałymi składnikami. Migdały,orzechy nerkowca i pistacje siekamy(zostawiamy kilka sztuk do dekoracji). Masło rozpuszczamy(musi być płynne) i wlewamy do miski. Następnie wbijamy jajko, dodajemy mleko a na samym końcu mieszankę orzechów. Energicznie mieszamy do połączenia się składników i powstania jednolitej masy. Foremki napełniamy do 3/4 wysokości, pieczemy ok 20 min w temperaturze 180 stopni. Ciasto jest wilgotne i pyszne! Smacznego!
Pieczony Camembert z tymiankiem
Pieczony Camembert z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3749
Ciasto z malinami
Ciasto z malinami
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2
Pomarańczowa poezja smaku
Pomarańczowa poezja smaku
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3990
Tarta z owocami
Tarta z owocami
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 20
Zielona sałatka z papryką, oliwkami i sosem orzeszkowym
Zielona sałatka z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 6
Grillowane co nieco
Grillowane co nieco
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 1