Przepis konkursowy

BIGOS Z KURCZAKIEM I GRZYBKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Kapusta kiszona, 600
Boczek, 100g
Pierś z kurczaka, 500g
Koncentrat pomidorowy, 2 łyżki
Średnia cebula, 1 szt.
Duża marchewka, 1 szt.
Suszone grzyby, 0,5 szkl.
Olej, 2 łyżki
Liście laurowe, 3 szt.
Ziele angielskie, 2 łyżeczki
Sól i pieprz,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Beata (Maszewo)
(Głosów: 1046)


Zostań mistrzem kuchni

Dzień przed przygotowaniem bigosu namaczamy grzyby. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy umyte i pokrojone w cieniutkie paski (lub kostkę) piersi z kurczaka, smażymy na złoty kolor. Boczek kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy na patelnię, przesmażając chwileczkę. Kapustę płuczemy w czystej wodzie, odciskamy, drobno siekamy i wrzucamy do garnka, dodajemy cebulę, piersi z kurczaka, boczek, umytą i pokrojoną w kostkę marchewkę oraz wlewamy pokrojone grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Dodajemy wszystkie przyprawy oraz koncentrat. Dusimy około godziny do momentu aż kapusta będzie miękka.
Gulasz z kurczaka, szpinaku I suszonych pomidorów
Gulasz z kurczaka,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 16
Kaloryczna bomba smakowa
Kaloryczna bomba smakowa
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 159
Fantazja
Fantazja
30 min. 2 łatwy
Głosów: 785
Tarta truskawkowa z sosem krówkowym i migdałami
Tarta truskawkowa z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 17
Ziemniaczane bułeczki ze szpinakiem i piersią z kurczaka
Ziemniaczane bułeczki...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Smażona wołowina podana z dżemem chilli i zieloną sałatką z papai serwowana na liściu bananowca
Smażona wołowina...
30 min. 2 trudny
Głosów: 7