Przepis Jakuba Kuronia

CARPACCIO NA GRZANCE Z KAPAROWYM PESTO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
8 kromek chleba Tost Maślany,
1 łyżka masła,
1 op. carpaccio wołowego Beef Master (140 g),
100 ml oliwy z oliwek,
100 g kaparów bez zalewy,
2 posiekane ząbki czosnku,
sok z 1 cytryny,
100 g startego parmezanu (może być z opakowania carpaccio),
przyprawy: sól, pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Za pomocą blendera zmiksuj kapary, czosnek, parmezan, sok z cytryny i oliwę. Masa powinna mieć lekkie grudki. Dopraw solą i pieprzem. Z pieczywa tostowego za pomocą szklanki powycinaj okrągłe tartinki. Na patelni rozgrzej masło, kiedy zacznie się pienić podsmaż grzanki z obu stron na rumiano. Na grzance poukładaj carpaccio i odrobinę pesto z kaparów.