Przepis konkursowy

CIASTO MARCHEWKOWE BEZGLUTENOWE.
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 2
cukier puder, 3 łyżki
mąka jaglana, 1/3 szkl
mąka ryżowa, 1/3 szk
zmielone siemie lniane, 1/3 szkl
masło klarowane, 1/3 szkl
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
żurawina suszona, garść
cynamon, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Kinga (Warszawa)
(Głosów: 18)


Zostań mistrzem kuchni

Ubić białka, pod koniec ubijania dodać żółtka. Dodać cukier, starte marchewki, mąki, rozpuszczone masło klarowane i resztę składników. Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec 60 minut w temp. 180 stopni.
Klopsiki w cukini
Klopsiki w cukini
30-60 min. 6 średni
Głosów: 3719
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Rolada szpinakowa z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Ciasto francuskie z malinami i białą czekoladą
Ciasto francuskie z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 198
Bardzo czekoladowe babeczki na przyjęcie
Bardzo czekoladowe...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4047
Klopsiki wołowe w sosie grzybowym
Klopsiki wołowe w...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Zwykła pizza Grzesia
Zwykła pizza Grzesia
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15