Przepis konkursowy

CIASTO MARCHEWKOWE BEZGLUTENOWE.
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 2
cukier puder, 3 łyżki
mąka jaglana, 1/3 szkl
mąka ryżowa, 1/3 szk
zmielone siemie lniane, 1/3 szkl
masło klarowane, 1/3 szkl
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
żurawina suszona, garść
cynamon, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Kinga (Warszawa)
(Głosów: 18)


Zostań mistrzem kuchni

Ubić białka, pod koniec ubijania dodać żółtka. Dodać cukier, starte marchewki, mąki, rozpuszczone masło klarowane i resztę składników. Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec 60 minut w temp. 180 stopni.
Czekoladowa tarta z bananem
Czekoladowa tarta z...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 17
Sos do spaghetti
Sos do spaghetti
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 54
Francuskie poduszeczki z piersią z kurczaka i pastą z suszonych pomidorów
Francuskie poduszeczki...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3921
Lasagne all carolina
Lasagne all carolina
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 10
Pałki drobiowe w pomarańczach i rozmarynie
Pałki drobiowe w...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 140
Jajka zapiekane w szynce
Jajka zapiekane w szynce
30 min. 2 średni
Głosów: 3