Składniki:
kremówka 30%, 400 ml
cukier puder, 3 łyżki czubate
kiwi, 1 szt.
pomarańcze, 1 szt.
banan, 1 szt.
czekolada mleczna lub gorzka (wg uznania), 1 szt.
cukrowe kwiatki, 5 szt.
cukrowe różyczki, 3 szt.
cukrowe listka, 3 szt.
posypka czekoladowa w płatkach, 1 opak.
papier do pieczenia, 1 arkusz
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Krystyna (Grodzisk Wielkopolski)
(Głosów: 16)
Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder i jeszcze małą chwilkę ubijamy. Kremówkę rozkładamy równomiernie na dużym płaskim talerzu. Aby zrobić serce z startej czekolady najpierw należy zrobić szablon. Weź arkusz papieru do pieczenia, narysuj serce i wytnij je. Przyłóż gotowy szablon do kremówki, zetrzyj czekoladę na tarce i delikatnie zdejmij szablon z kremówki. Starte serce obłóż płatkami czekoladowymi. Następnie wszystkie owoce obieramy i kroimy. Banany kroimy w plastry, a kiwi w półksiężyce. Owocami, a także cukrowymi różyczkami, listkami oraz kolorowymi kwiatkami dekorujemy kremówkę jak na załączonym zdjęciu. Zjedz deserek z ukochaną osobą, a wieczór na pewno będzie cudowniejszy. Smacznego. :)