Przepis konkursowy

DESEREK DLA ZAKOCHANYCH
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kremówka 30%, 400 ml
cukier puder, 3 łyżki czubate
kiwi, 1 szt.
pomarańcze, 1 szt.
banan, 1 szt.
czekolada mleczna lub gorzka (wg uznania), 1 szt.
cukrowe kwiatki, 5 szt.
cukrowe różyczki, 3 szt.
cukrowe listka, 3 szt.
posypka czekoladowa w płatkach, 1 opak.
papier do pieczenia, 1 arkusz
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Krystyna (Grodzisk Wielkopolski)
(Głosów: 16)


Zostań mistrzem kuchni

Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder i jeszcze małą chwilkę ubijamy. Kremówkę rozkładamy równomiernie na dużym płaskim talerzu. Aby zrobić serce z startej czekolady najpierw należy zrobić szablon. Weź arkusz papieru do pieczenia, narysuj serce i wytnij je. Przyłóż gotowy szablon do kremówki, zetrzyj czekoladę na tarce i delikatnie zdejmij szablon z kremówki. Starte serce obłóż płatkami czekoladowymi. Następnie wszystkie owoce obieramy i kroimy. Banany kroimy w plastry, a kiwi w półksiężyce. Owocami, a także cukrowymi różyczkami, listkami oraz kolorowymi kwiatkami dekorujemy kremówkę jak na załączonym zdjęciu. Zjedz deserek z ukochaną osobą, a wieczór na pewno będzie cudowniejszy. Smacznego. :)
Warzywne placki z cukinią
Warzywne placki z cukinią
30 min. 4 łatwy
Głosów: 51
Sałatka z winogronami
Sałatka z winogronami
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4217
Sałatka z brokułami
Sałatka z brokułami
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 28
Dorsz zapiekany z ziemniakami pod pierzynką
Dorsz zapiekany z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Sernik z masą kajmakową na czekoladowym brownie
Sernik z masą...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 69
Pierniczki
Pierniczki
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 2