Przepis konkursowy

FRITATTA - CZYLI POMYSŁ NA JAJKA INACZEJ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 2 sztuki
twaróg w kostce, 100 g
mały pomidor,
mała papryka,
cebula,
szynka, 3 plasterki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Warszawa)
(Głosów: 4235)


Zostań mistrzem kuchni

Idealne na śniadanie, obiad i kolację. Przypadnie do gustu szczególnie dzieciom, gdyż wyglądem przypomina pizzę. Można dowolnie dobierać dodatki tworząc za każdym razem nowe danie :) Jajka dobrze wymieszać z twarogiem za pomocą widelca. Dodać pokrojone warzywa i wędlinę. Piec w formie do tarty lub tortownicy wyłożonej papierem w 180 stopniach z termoobiegiem przez 25-30 minut.
Pleśniak z malinami
Pleśniak z malinami
30-60 min. 6 średni
Głosów: 9
Bezy z poziomkami
Bezy z poziomkami
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 120
Szarlotka z kruszonką
Szarlotka z kruszonką
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
TARTA ZE ŚLIWKAMI
TARTA ZE ŚLIWKAMI
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 157
Makaron z tuńczykiem
Makaron z tuńczykiem
30 min. 4 łatwy
Głosów: 58
W prostocie siła doznań podniebienia, czyli farfalle z tuńczykiem
W prostocie siła...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4