Przepis konkursowy

FRITATTA - CZYLI POMYSŁ NA JAJKA INACZEJ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 2 sztuki
twaróg w kostce, 100 g
mały pomidor,
mała papryka,
cebula,
szynka, 3 plasterki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Warszawa)
(Głosów: 4235)


Zostań mistrzem kuchni

Idealne na śniadanie, obiad i kolację. Przypadnie do gustu szczególnie dzieciom, gdyż wyglądem przypomina pizzę. Można dowolnie dobierać dodatki tworząc za każdym razem nowe danie :) Jajka dobrze wymieszać z twarogiem za pomocą widelca. Dodać pokrojone warzywa i wędlinę. Piec w formie do tarty lub tortownicy wyłożonej papierem w 180 stopniach z termoobiegiem przez 25-30 minut.
Naleśniki z serowo-warzywnym farszem
Naleśniki z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 116
GNIAZDKA  JOGURTOWE
GNIAZDKA JOGURTOWE
30 min. 8 łatwy
Głosów: 20
Focaccia z figami
Focaccia z figami
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 120
Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym z domowymi frytkami i dipem słodko-ostrym
Polędwiczki w sosie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Spaghetti z tuńczykiem
Spaghetti z tuńczykiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Polędwiczki wieprzowe w suszonych pomidorach z sosem śmietanowo-musztardowym
Polędwiczki wieprzowe...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 41