Przepis konkursowy

JAGLANE ZDROWE BABECZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kasza jaglana, 50 g
jaja Ale Jaja, 2
Jogurt naturalny typu greckiego Tolonis, 100 g
maliny, garść
jagody, garść
gruszka, 1/4
brzoskwinia, 1/4
laska wanilii, 1/4
cynamon, łyżeczka
miód, łyżeczka
płatki migdałowe, garść
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Bielawa)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę jaglaną gotujemy na małym gazie (można dodać korę cynamonu). Białka ubijamy. Do przestudzonej kaszy dodajemy żółtka, jogurt, cynamon, miód, wanilię. Mieszamy. Dodajemy białko, mieszamy. Dwie małe foremki wykładamy papierem do pieczenia. Nalewamy masę do połowy. Do jednej dodajemy maliny i jagody, do drugiej cząstki brzoskwini i gruszki. Zalewamy resztą masy. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 40 min (w zależności od piekarnika), aż brzegi będą chrupkie i przyrumienione.
Kokosowa panna cotta z sosem z mango
Kokosowa panna cotta z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 307
Aromatyczny łosoś pod indyjską chmurką
Aromatyczny łosoś pod...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 4402
Racuchy z nektarynkami, jabłkami i rodzynkami
Racuchy z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4022
Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem
Naleśniki z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
Sałatka rucollo z sosem musztardowym
Sałatka rucollo z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 36
Pierś z kurczaka w szynce Szwarcwaldzkiej z mozarellą
Pierś z kurczaka w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 97