Przepis konkursowy

JAGLANE ZDROWE BABECZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kasza jaglana, 50 g
jaja Ale Jaja, 2
Jogurt naturalny typu greckiego Tolonis, 100 g
maliny, garść
jagody, garść
gruszka, 1/4
brzoskwinia, 1/4
laska wanilii, 1/4
cynamon, łyżeczka
miód, łyżeczka
płatki migdałowe, garść
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Bielawa)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę jaglaną gotujemy na małym gazie (można dodać korę cynamonu). Białka ubijamy. Do przestudzonej kaszy dodajemy żółtka, jogurt, cynamon, miód, wanilię. Mieszamy. Dodajemy białko, mieszamy. Dwie małe foremki wykładamy papierem do pieczenia. Nalewamy masę do połowy. Do jednej dodajemy maliny i jagody, do drugiej cząstki brzoskwini i gruszki. Zalewamy resztą masy. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 40 min (w zależności od piekarnika), aż brzegi będą chrupkie i przyrumienione.
Królewskie dewolaje
Królewskie dewolaje
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1027
TORT ŚMIETANKOWO - WANILIOWY
TORT ŚMIETANKOWO -...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4132
Orientalny kurczak
Orientalny kurczak
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4210
Szarlotka z papierówkami
Szarlotka z papierówkami
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 59
Tilapia z dwoma sosami
Tilapia z dwoma sosami
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 24
Zawijaniec z niespodzianką
Zawijaniec z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 551