Przepis konkursowy

JESIENNY KROKIET
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mleko, 2 szklanki
mąka, 2 szklanki
jaja , 2 sztuki
olej , 2 łyżki
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
sól , szczypta
cukier , 2łyżki
kapusta , 1 kg
cebula , 1sztuka
papryka , 2 sztuki
masło , 10 dkg
seler naciowy , 3 łodygi
sól, pieprz,
bułka tarta, 10 dkg
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Sławomir (Markowa)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Zmiksować mleko, mąkę, jaja, olej, proszek, sól, cukier i usmażyć naleśniki. Kapustę i seler pokroić i ugotować, odsączyć. Cebulę pokroić i zeszklić na maśle dodać pokrojoną paprykę i dusić do miękkości, dodać ugotowaną kapustę z selerem, chwilę smażyć, doprawić solą i pieprzem.Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i posypać bułką tartą. Układać warstwami naleśniki i kapustę. Naczynie przykryć folią aluminiową i piec w temp. 190 stopni przez 25 min.
Wietnamska zupa PHO
Wietnamska zupa PHO
30 min. 4 łatwy
Głosów: 5
Ryż carry z kiełbasą - szybkie studenckie danie
Ryż carry z kiełbasą -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 9
Roladki z kurczaka w kokosie z dyniowym curry i dymką
Roladki z kurczaka w...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 102
Zapiekanki
Zapiekanki
30 min. 2 średni
Głosów: 1427
Tarta ze szparagami
Tarta ze szparagami
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 128
Makaronowe muszle lumaconi szybkie i proste
Makaronowe muszle...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2