Przepis konkursowy

KLOPSIKI W CUKINI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
500 g mięsa mielonego z łopatki,
1 szt duża cebula - przesmażona ,
2 ząbki czosnku,
1 szt bułka może być czerstwa,
1/2 szt papryka czerwona duża,
1 szkl mleka,
1 szt cukinia w zależności od upodobania ,
przyprawy: sól, pieprz młotkowany z kolendrą ,vegeta,maga.,
2 łyżki oliwy z oliwek,
2 szt ale jaja,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: Henryk (Mysłowice)
(Głosów: 3719)


Zostań mistrzem kuchni

500 gr mięsa z łopatki zmielić przez maszynkę dodać 1 cebulę przesmażoną na oliwie w czasie smażenia lekko posolić cebulę wydaje z siebie wspaniały zapach przez praskę przecisnąć 2 ząbki czosnku ,dodać 2 sztuki jaj, w osobnym pojemniku rozmoczyć 1 szt bułki ja ją kroję na kromeczki i zalewam mlekiem jak coś można dodać ciut wody przegotowanej najlepiej ciepłej po jej rozmoczeniu dobrze ją odciec na sitku z mleka i rozmiażdżyć dodać do mięsa dodać 1/2 szt dużej czerwonej papryki pokroić w drobną kosteczkę dodać do mięska doprawić w/g uznania przyprawami pieprz j/w sól, Vegeta ,papryka słodka .i odstawić na 0.5 g do lodówki . Cukinię umyć i pokroić w plastry 1 cm w których należy wydrążyć środki.Po minionym czasie należy w środki cukinii włożyć klopsiki i smayć na oliwie z oliwek 25 minut
Gazpacho
Gazpacho
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 321
Sałatka jarzynowa
Sałatka jarzynowa
30 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem
Sałatka z kapusty...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 216
Muszle ze szpinakiem
Muszle ze szpinakiem
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3993
Jesienna zupa dyniowa
Jesienna zupa dyniowa
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2
Omlet
Omlet
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4043