Przepis konkursowy

KOSZYCZKI NADZIEWANE SZPINAKIEM I KURCZAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak Baby, 1op
piersi z kurczaka, 100g
cebula, 1 szt
ciasta francuskiego, 1 op
jajko, 1 szt
sól, pieprz,
ser zółty, 50 g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Marzena (Gdynia)
(Głosów: 4042)


Zostań mistrzem kuchni

Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Cebulę podsmaż na maśle, aż stanie się miękka dodać szpinak, czosnek i dusić, aż woda odparuje. Dorzucić kurczaka pokrojonego w kosteczkę, doprawić solą i pieprzem. Wymieszaj wszystko dokładnie i zdejmij z ognia. Z ciasta francuskiego powycinaj okręgi. Na każdy koszyczek potrzebne są trzy okręgi. W dwóch powycinaj w środku mniejsze okręgi. Złóż ciasto: na spód ułóż cały kawałek, posmaruj białkiem i połóż pozostałe warstwy. Ciasto, które pozostało po wycięciu mniejszych okręgów również zlep białkiem. Babeczki zapiekaj przez 15 minut. Po wyciągnięciu wypełnij nadzieniem, posyp żółtym serem i zapiekaj jeszcze przez 3 minuty. Podawaj przykryte zlepionymi mniejszymi okręgami.
Grzybki
Grzybki
30-60 min. 6 średni
Głosów: 17
Tuńczyk z zieleniną
Tuńczyk z zieleniną
30 min. 2 łatwy
Głosów: 95
Zupa pomidorowa
Zupa pomidorowa
30-60 min. 8 trudny
Głosów: 2
Sałata miodowo-musztardowa
Sałata...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 790
Tarta cukiniowa
Tarta cukiniowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4711
THE VAULT - ARTYSTYCZNA KRYPTA
THE VAULT -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 11