Przepis konkursowy

KURCZAK PO TAJSKU Z MLECZKIEM KOKOSOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
piersi kurczaka, 250 g
cebula, 50 g
papryka czerwona , 100 g
ryż basmati , 100 g
mleczko kokosowe, 200 ml
sól , 0,5g
pieprz, 0,5 g
przyprawa curry , 0,5 g
olej lub oliwa, 05,g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Warszawa)
(Głosów: 29)


Zostań mistrzem kuchni

Ryż ugotować – nie za długo – ok. 12 min. Kurczaka pokroić w kostkę, na głębokiej patelni rozgrzać olej i wrzucić na niego kurczaka, chwilę podsmażyć. Warzywa pokroić (cebulę w piórka, marchew i paprykę w słupki – paseczki), dorzucić do kurczaka, przyprawić solą, pieprzem i curry i jeszcze parę minut smażyć (można dodać trochę wody). Dodać mleczko kokosowe i dusić ok. 10 min. Podać z ryżem.
Wykwintna zupa grzybowa z orzechami laskowymi
Wykwintna zupa...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 54
Tajska zupa z kurczakiem i mleczkiem kokosowym
Tajska zupa z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1241
Zakręcona i nadziana roladka
Zakręcona i nadziana...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Dary lata na toście
Dary lata na toście
30 min. 2 łatwy
Głosów: 26
Zdrowa, warzywna sałatka z soją
Zdrowa, warzywna...
30 min. 2 średni
Głosów: 126
Jajka zapiekane w szynce
Jajka zapiekane w szynce
30 min. 2 średni
Głosów: 3