Przepis konkursowy

ŁOSOŚ Z KARMELIZOWANA GRUSZKA I FIGAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Łosoś, 400g
figa , 50g
gruszka, 120g
cebulki mini, 80g
miód, 80ml
ocet winny biały, 40ml
pieprz mlotkowany , szczypta
cytryny, 50g
sol, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Damian (Kraków)
(Głosów: 123)


Zostań mistrzem kuchni

Łososia skropic cytryna i oproszyc szczypta soli, odstawic do lodówki na ok 30min. Na patelni skarmelizowac cebuliki wraz z pokrojona gruszka i szczypta pieprzu. Następnie dodać ocet winny i redukować na małym ogniu do uzyskania konsystecji sos. Na sam koniec dodać pokrojone figi. Nie gotować. Łososia usmarzyc na grillowej patelnij z obu stron smarzyc około 5min. Wyłożyć na talerz polac sosem. Można podawać z ryżem. Smaczne
Risotto z kurczakiem i warzywami
Risotto z kurczakiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 33
Sałatka z Nudle Knorr
Sałatka z Nudle Knorr
30 min. 8 łatwy
Głosów: 79
Nadziewane bakłażany z chipsem serowym
Nadziewane bakłażany z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 4238
Tost z pastą jajeczną i z suszonych pomidorów
Tost z pastą jajeczną...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 0
Sałatka z piersią kurczaka
Sałatka z piersią...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 920
Bezowiec inaczej
Bezowiec inaczej
30-60 min. 8 średni
Głosów: 203