Przepis konkursowy

ŁOSOŚ Z KARMELIZOWANA GRUSZKA I FIGAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Łosoś, 400g
figa , 50g
gruszka, 120g
cebulki mini, 80g
miód, 80ml
ocet winny biały, 40ml
pieprz mlotkowany , szczypta
cytryny, 50g
sol, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: Damian (Kraków)
(Głosów: 123)


Zostań mistrzem kuchni

Łososia skropic cytryna i oproszyc szczypta soli, odstawic do lodówki na ok 30min. Na patelni skarmelizowac cebuliki wraz z pokrojona gruszka i szczypta pieprzu. Następnie dodać ocet winny i redukować na małym ogniu do uzyskania konsystecji sos. Na sam koniec dodać pokrojone figi. Nie gotować. Łososia usmarzyc na grillowej patelnij z obu stron smarzyc około 5min. Wyłożyć na talerz polac sosem. Można podawać z ryżem. Smaczne
Top Modelowe Sakiewki naleśnikowe
Top Modelowe Sakiewki...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 35
Tortilla Kasi
Tortilla Kasi
30 min. 2 łatwy
Głosów: 184
GULASZ Z KOLOROWYM MAKARONEM
GULASZ Z KOLOROWYM...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 186
Sernikobrownie z malinami
Sernikobrownie z malinami
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 268
Hamburger wołowy premium
Hamburger wołowy premium
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 73
Soczysta pierś kurczaka
Soczysta pierś kurczaka
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 17