Przepis konkursowy

MAKARON ZE SZPINAKIEM I PIERSIĄ Z KURCZAKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron świderki lub falbanki lub kolanka, 250 g
piersi z kurczaka, 300 g
przyprawa do kurczaka , szczypta
sól, szczypta
pieprz, szczypta
czosnek granulowany, szczypta
czosnek, 3 ząbki
masło, 100 g
jogurt natulany, 150 g
szpinak baby, 1 op.
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Małgorzata (Malbork)
(Głosów: 12)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś kurczaka pokroić na kawałki i przyprawić przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym wedle smaku. Wcieramy przyprawy w pokrojoną pierś kurczaka i odstawiamy do lodówki aby przeszła przyprawami. Smażymy pierś na złoto na odrobinie masła. Szpinak smażymy na rozgrzanym maśle z dodatkiem soli i przeciśniętych ząbków czosnku. Na koniec dodać jogurt naturalny i lekko podsmażyć. Makaron gotujemy ardente. Po ugotowaniu wykładamy makaron na talerz, dodajemy pierś z kurczaka i szpinak.
PYSZNY KURCZAK I ROZMAITOŚCI
PYSZNY KURCZAK I...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 65
Rogaliki z jagodami
Rogaliki z jagodami
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 42
Sernik z galaretką brzoskwiniową i spodem brownies
Sernik z galaretką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 12
Ciasto dyniowe z czekoladą
Ciasto dyniowe z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 11
Tuńczyk z zieleniną
Tuńczyk z zieleniną
30 min. 2 łatwy
Głosów: 95
Wegański mus czekoladowy
Wegański mus czekoladowy
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1006