Przepis konkursowy

MUSZLE Z MAKARONU Z SOSEM PESTO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pestki dyni, 0,5 szkl
nasiona słonecznika, 0,5 szkl
czerwona papryka, 1
suszone pomidory, 4
Oliwa z oliwek , 0,5 szkl
ząbki czosnku, 2
makaron duże muszelki, 100 g
sól, 0,5 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Irena (Zamość)
(Głosów: 9)


Zostań mistrzem kuchni

Nasiona słonecznika i pestki dyni należy zalać letnią wodą i odstawić na 4 godziny. Namoczone i odcedzone pestki miksujemy blenderem wraz z pokrojoną (oczywiście umytą) papryką z suszonymi pomidorami dolewając stopniowo oliwę. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy dodając pod koniec rozdrobniony czosnek i sól do smaku. Makaron gotujemy na małym ogniu do miękkości, odcedzamy i przelewamy zimną wodę. Muszle ugotowanego makaronu nadziewamy sosem pesto. Możemy podawać na gorąco lub zimno w zależności od upodobania. Ja do dekoracji użyłam plastrów pomidora, liści pora i zielonego groszku. Smacznego.
Burrito na pełnoziarnistej tortilli
Burrito na...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 132
Śląski żurek ogórkowy
Śląski żurek ogórkowy
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 19
PIERŚ KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Z WARZYWAMI
PIERŚ KURCZAKA W SOSIE...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 68
Maliny na gorąco
Maliny na gorąco
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Szybka chińska zupa rybna
Szybka chińska zupa rybna
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0
Sernik na zimno w kolorach lata
Sernik na zimno w...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 74