Przepis konkursowy

NALEŚNIKI Z DUSZONYMI GRZYBAMI I PARÓWKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mleko, 1 szklanka
Mineralna woda gazowana , 1 szklanka
Mąka, ok. 2 szklanek
Jajka, 4 szt.
Sól, szczypta
Pieczarki, 1 opakowanie
Oliwa, 5 łyżek
Parówki, 12 szt.
Bułka tarta, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Ula (Warszawa)
(Głosów: 3928)


Zostań mistrzem kuchni

Naleśniki: Ubić jajka z odrobiną soli. Dodać mąkę, mleko i wodę. Wlać 2 łyżki oliwy, dokładnie wymieszać i sprawdzić, czy ciasto ma dobrą konsystencję. Smażyć na płaskiej patelni. Podsmażyć na oliwie 1 op. pieczarek i jak się podsmażą, to dodajemy 250 ml śmietany i dusimy jeszcze przez chwilę. Parówki gotujemy w wodzie z solą i kroimy je wzdłuż. Na ostudzone naleśniki dodajemy farsz z grzybów i na to parówki. Zwijamy naleśniki na prostokąt, obtaczamy je w jajku i bułce tartej. Smażymy, aż naleśnik będzie miał złocistą panierkę. Smacznego!
Potrawka drobiowa z warzywami w sosie serowym
Potrawka drobiowa z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0
Krwisty tuńczyk
Krwisty tuńczyk
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Fantazja
Fantazja
30 min. 2 łatwy
Głosów: 785
Musaka
Musaka
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 230
Biało-czerwony duet
Biało-czerwony duet
30 min. 2 łatwy
Głosów: 18
Lasagne inspirowana jesienią
Lasagne inspirowana...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3933