Przepis konkursowy

NALEŚNIKI Z DUSZONYMI GRZYBAMI I PARÓWKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mleko, 1 szklanka
Mineralna woda gazowana , 1 szklanka
Mąka, ok. 2 szklanek
Jajka, 4 szt.
Sól, szczypta
Pieczarki, 1 opakowanie
Oliwa, 5 łyżek
Parówki, 12 szt.
Bułka tarta, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Ula (Warszawa)
(Głosów: 3928)


Zostań mistrzem kuchni

Naleśniki: Ubić jajka z odrobiną soli. Dodać mąkę, mleko i wodę. Wlać 2 łyżki oliwy, dokładnie wymieszać i sprawdzić, czy ciasto ma dobrą konsystencję. Smażyć na płaskiej patelni. Podsmażyć na oliwie 1 op. pieczarek i jak się podsmażą, to dodajemy 250 ml śmietany i dusimy jeszcze przez chwilę. Parówki gotujemy w wodzie z solą i kroimy je wzdłuż. Na ostudzone naleśniki dodajemy farsz z grzybów i na to parówki. Zwijamy naleśniki na prostokąt, obtaczamy je w jajku i bułce tartej. Smażymy, aż naleśnik będzie miał złocistą panierkę. Smacznego!
Risotto z kurczakiem i warzywami
Risotto z kurczakiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 33
Tort makowy
Tort makowy
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 924
Twarogowo-Anansowe Pancakesy
Twarogowo-Anansowe...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Szpinakowe słoneczko
Szpinakowe słoneczko
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4243
Tortilla Kasi
Tortilla Kasi
30 min. 2 łatwy
Głosów: 184
Tilapia w warzywach
Tilapia w warzywach
30 min. 2 łatwy
Głosów: 10