Przepis konkursowy

PAPRYKOWO-POMIDOROWY TUŃCZYK Z MAKARONEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Papryka czerwona, 1 szt.
Tuńczyk w sosie własnym, 2 puszki
Cebula biała , 1 szt. średnia
Serek biały kanapkowy np. Delikate z Biedronki, 2 łyżki
Przecier pomidorowy, 300 ml
Makaron (najlepiej pełnoziarnisty), 300 g
Natka pietruszki, pęczek
Przyprawy: cukier, kurkuma, słodka papryka, pieprz, sól,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Tomasz (Warszawa)
(Głosów: 66)


Zostań mistrzem kuchni

Podsmaż na łyżce oleju pokrojoną w kostkę cebulkę, dodaj szczyptę cukru, kurkumę i słodką paprykę. W międzyczasie podgrzej wodę i ugotuj makaron. Gdy cebula się skarmelizuje dodaj pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Smaż aż papryka zrobi się miękka. Następnie dodaj tuńczyka oraz przecier lub sok pomidorowy, dopraw solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia i duś jeszcze 7/10 min następnie zagęścić białym serkiem. Sos podawaj z makaronem fussilli/świderki lub penne/pióra,na koniec posyp wszystko posiekaną natką pietruszki.
Naleśniki z serowo-warzywnym farszem
Naleśniki z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 116
Bezy
Bezy
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 3
Jesienne figi
Jesienne figi
30 min. 2 łatwy
Głosów: 16
Tort śmietanowy  truskawkami
Tort śmietanowy...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 205
Tilapia Sous Vide z puree z buraka na miętowym sosie z pianą z syropu z arbuza , jogurtem i kwiatami jadalnymi
Tilapia Sous Vide z...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 85
Domowy chleb z miodem i płatkami owsianymi
Domowy chleb z miodem...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 1767