Przepis konkursowy

PIECZONY CAMEMBERT Z TYMIANKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ser camembert, 4 sztuki
pieczarki, 4 średniej wielkości
tymianek, szczypta
olej, łyżka
sól, szczypta
sałata, 4 liście
natka pietruszki, łyżka
pomidor, ogórek, cytryna, do dekoracji, ilość wg uznania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Aleksandra (Szczecin)
(Głosów: 3749)


Zostań mistrzem kuchni

Z folii aluminiowej lub papieru do pieczenia wykroić 4 kwadraty takiej wielkości, aby można było w nie zawinąć ser. Następnie folię lub papier posmarować olejem i na każdym kawałku położyć krążek camemberta. Pieczarki umyć, obrać, bardzo cienko poszatkować. Ser posypać solą i tymiankiem, po czym przykryć pieczarkami. Następnie zawinąć brzegi folii i ścisnąć. Ułożyć na blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 10 minut w temperaturze 200°C. Serki wyjąć z folii, ułożyć na liściach sałaty, można posypać natką pietruszki. Udekorować pomidorkami, ogórkami. (Można podawać z dodatkiem borówek lub żurawin).
Roladki z ciasta francuskiego nadziane jabłkiem
Roladki z ciasta...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Sernik na zimno w kolorach lata
Sernik na zimno w...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 74
Serowe muszelki w sosie pomidorowym
Serowe muszelki w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 793
Ślimaki z ciasta francuskiego z pieczarkami i mięsem mielonym
Ślimaki z ciasta...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 14
Kurka z kurką
Kurka z kurką
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 9
Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym
Polędwiczki w sosie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 4544