Przepis konkursowy

PIECZONY CAMEMBERT Z TYMIANKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ser camembert, 4 sztuki
pieczarki, 4 średniej wielkości
tymianek, szczypta
olej, łyżka
sól, szczypta
sałata, 4 liście
natka pietruszki, łyżka
pomidor, ogórek, cytryna, do dekoracji, ilość wg uznania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Aleksandra (Szczecin)
(Głosów: 3749)


Zostań mistrzem kuchni

Z folii aluminiowej lub papieru do pieczenia wykroić 4 kwadraty takiej wielkości, aby można było w nie zawinąć ser. Następnie folię lub papier posmarować olejem i na każdym kawałku położyć krążek camemberta. Pieczarki umyć, obrać, bardzo cienko poszatkować. Ser posypać solą i tymiankiem, po czym przykryć pieczarkami. Następnie zawinąć brzegi folii i ścisnąć. Ułożyć na blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 10 minut w temperaturze 200°C. Serki wyjąć z folii, ułożyć na liściach sałaty, można posypać natką pietruszki. Udekorować pomidorkami, ogórkami. (Można podawać z dodatkiem borówek lub żurawin).
Sernik z masą kajmakową na czekoladowym brownie
Sernik z masą...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 69
Pasta a la Termoli
Pasta a la Termoli
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1536
Rosół NIEzwykły
Rosół NIEzwykły
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 14
Zapiekane muszle makaronowe Lumaconi ze szpinakiem i serem Patios
Zapiekane muszle...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 39
TARTALETKI z dynią, fetą i oliwkami
TARTALETKI z dynią,...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 1312
Kurczak z pomidorami i mascarpone
Kurczak z pomidorami i...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 481