Przepis konkursowy

PIERŚ FASZEROWANA JAJKIEM I OGÓRKIEM KONSERWOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pierś z kurczaka, 1 sztuka
Ogórek konserwowy, 1-2 sztuki
Jajko, 1 sztuka
Sok z cytryny, 2 łyżki
Olej, 2 łyżki
Papryka mielona ostra, 1/2 łyżeczki
Suszony tymianek, 1/2 łyżeczki
Sól, pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Dąbrowa Górnicza)
(Głosów: 55)


Zostań mistrzem kuchni

Jajko ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Mięso umyć i osuszyć. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem oraz papryką. Posypać tymiankiem. Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach i odcisnąć z niego sok. Rozłożyć ogórki na płacie mięsa. Jajko przekroić na pół i ułożyć na mięsie nacięciem do góry. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Polać z każdej strony sokiem z cytryny i odłożyć na 15 minut do lodówki. Następnie na patelni rozgrzać olej i położyć mięso. Smażyć przez około 10 minut co chwilę obracając mięso. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Pizza królewska dla odchudzających
Pizza królewska dla...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3424
Pijana śliwka
Pijana śliwka
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4208
Warzywne placki z cukinią
Warzywne placki z cukinią
30 min. 4 łatwy
Głosów: 51
Cukinia faszerowana kuskusem i warzywami
Cukinia faszerowana...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 538
Tarta Oreo z Mascarpone
Tarta Oreo z Mascarpone
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 293
Ciasteczka samo zdrowie
Ciasteczka samo zdrowie
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4