Przepis konkursowy

PIERŚ Z KURCZAKA PO KRÓLEWSKU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
świeży szpinak , 150 g
pierś z kurczaka , 500 g
ser pleśniowy typu lazur, 100 g
pomidor , 2 szt
masło, 1 łyżka
czosnek , 2 ząbki
cytryna, 1 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Olbięcin / Warszawa)
(Głosów: 61)


Zostań mistrzem kuchni

Piersi natrzeć oliwą z czosnkiem,solą, pieprzem, cytryną zostawić na całą noc. Szpinak (bez ogonków ) zblanszować na maśle. Dodać pokrojonego w kosteczkę pomidora (bez skórki) oraz pokrojony ser w plastry. Chwilę dusić pod przykryciem. Każdą pierś przeciąć wzdłuż na pół żeby powstały 4 płaty, które należy rozbić przez folię na cieniutkie plasterki. Na nich rozsmarowujemy wcześniej przygotowaną masę szpinakową. Zawijamy, jeden dłuższy bok do środka na to nakładamy drugi i układamy na grillu. Ja nie posiadam więc na patelni teflonowej z odrobiną oliwy. Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
Sernik z jogurtu greckiego
Sernik z jogurtu...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 20
Ciasto z pianką budyniową i malinami
Ciasto z pianką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 253
Faszerowana cukinia
Faszerowana cukinia
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3967
Owsiane ciastko z tahini
Owsiane ciastko z tahini
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 9
Tacos z filetem z piersi kurczaka
Tacos z filetem z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Lasagne all carolina
Lasagne all carolina
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 10