Przepis konkursowy

PIERŚ Z KURCZAKA PO KRÓLEWSKU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
świeży szpinak , 150 g
pierś z kurczaka , 500 g
ser pleśniowy typu lazur, 100 g
pomidor , 2 szt
masło, 1 łyżka
czosnek , 2 ząbki
cytryna, 1 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Olbięcin / Warszawa)
(Głosów: 61)


Zostań mistrzem kuchni

Piersi natrzeć oliwą z czosnkiem,solą, pieprzem, cytryną zostawić na całą noc. Szpinak (bez ogonków ) zblanszować na maśle. Dodać pokrojonego w kosteczkę pomidora (bez skórki) oraz pokrojony ser w plastry. Chwilę dusić pod przykryciem. Każdą pierś przeciąć wzdłuż na pół żeby powstały 4 płaty, które należy rozbić przez folię na cieniutkie plasterki. Na nich rozsmarowujemy wcześniej przygotowaną masę szpinakową. Zawijamy, jeden dłuższy bok do środka na to nakładamy drugi i układamy na grillu. Ja nie posiadam więc na patelni teflonowej z odrobiną oliwy. Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
Serowe muszelki w sosie pomidorowym
Serowe muszelki w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 793
Udka po myśliwsku
Udka po myśliwsku
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
Tarta pomidorowa
Tarta pomidorowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Sałatka z cykorii, kiełków rzodkiewki z rybnymi pulpecikami
Sałatka z cykorii,...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 605
Risotto z kurczakiem i warzywami
Risotto z kurczakiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 33
Kurczak 5 smaków
Kurczak 5 smaków
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 18