Przepis konkursowy

PIERŚ Z KURCZAKA PO KRÓLEWSKU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
świeży szpinak , 150 g
pierś z kurczaka , 500 g
ser pleśniowy typu lazur, 100 g
pomidor , 2 szt
masło, 1 łyżka
czosnek , 2 ząbki
cytryna, 1 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Olbięcin / Warszawa)
(Głosów: 61)


Zostań mistrzem kuchni

Piersi natrzeć oliwą z czosnkiem,solą, pieprzem, cytryną zostawić na całą noc. Szpinak (bez ogonków ) zblanszować na maśle. Dodać pokrojonego w kosteczkę pomidora (bez skórki) oraz pokrojony ser w plastry. Chwilę dusić pod przykryciem. Każdą pierś przeciąć wzdłuż na pół żeby powstały 4 płaty, które należy rozbić przez folię na cieniutkie plasterki. Na nich rozsmarowujemy wcześniej przygotowaną masę szpinakową. Zawijamy, jeden dłuższy bok do środka na to nakładamy drugi i układamy na grillu. Ja nie posiadam więc na patelni teflonowej z odrobiną oliwy. Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
Rwane bułeczki serowo-cebulowe
Rwane bułeczki...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 90
Domowa pizza korona
Domowa pizza korona
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1468
Ciasto francuskie z malinami i białą czekoladą
Ciasto francuskie z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 198
Ramki z ciasta francuskiego wypełnione pysznościami
Ramki z ciasta...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2017
Nadziewane bakłażany z chipsem serowym
Nadziewane bakłażany z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 4238
Tort Mileny
Tort Mileny
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 62