Przepis konkursowy

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W PIEPRZU I KOLENDRZE Z KONFITURĄ Z CZERWONEJ CEBULI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Polędwiczka wieprzowa Kraina Mięsa, 1 szt
ziarna czarnego pieprzu, garść
ziarna kolendry, garść
sól morska, duża szczypta
cebula czerowna, 4 szt
miód, 4 łyżki
masło, 1 łyżeczka
ocet balsamiczny, 1 łyżka
sos sojowy, 1 łyżka
dżem z czarnej porzeczki, 1 łyżka
ostra papryka, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Daria (Gdynia)
(Głosów: 41)


Zostań mistrzem kuchni

Polędwicę oczyścić z błonek. Pieprz i kolendrę rozgnieść w moździerzu (warto użyć większej ilości i przechowywać mieszankę w słoiczku). Mięso obtoczyć w przygotowanej przyprawie, posypać solą. Ułożyć na grillu. W rondelku rozpuścić masło z miodem, dodać pokrojoną w pióra cebulę, posolić i wymieszać. Dodać sos sojowy, ocet, ostrą paprykę i gotować pod przykryciem kilka do kilkunastu minut, aż cebula zmięknie. Dodać dżem i ewentualnie doprawić solą. Polędwicę grillować do pożądanego stopnia wysmażenia. Podawać z przestudzoną konfiturą.
Aromatyczne roladki z kurczaka
Aromatyczne roladki z...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 43
Risotto z kurczakiem i warzywami
Risotto z kurczakiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 33
Sałatka curry z kurczakiem
Sałatka curry z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 255
Miś w pudełku
Miś w pudełku
30 min. 2 łatwy
Głosów: 205
Gazpacho
Gazpacho
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 321
Rafaello
Rafaello
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6