Przepis konkursowy

POLĘDWICZKOWY KOMPROMIS
Zdjęcie przepisu
Składniki:
polędwiczki , 200 g
ziemniaki, 6 szt
marchewka, 1 szt
fasola szparagowa, 100 g
masło, 25 g
brokuł, 1 szt
cebula, 1 szt
wywar warzywny , 1/2 szklanki
sól, 4 g
pieczarki, 6 szt
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Warszawa)
(Głosów: 26)


Zostań mistrzem kuchni

Ziemniaki i marchewkę marynujemy z dodatkiem soli przez ok 1 godzinę , następnie układamy na dnie naczynia żaroodpornego , na ziemniakach i marchewce układamy brokuła i fasolkę szparagową. Polędwiczki kroimy w plastry , delikatnie rozklepujemy ręką , i oprószamy solą i pieprzem ziołowym , na to układamy cebulkę i odrobinę marchewki i pokrojone w ćwiartki pieczarki, na koniec robimy kleksy z masła na całej powierzchni dania w odstępach od siebie. Danie pieczemy w piekarniku ok 1 godziny w 180 stopniach Celsjusza.
Filet z kurczaka marynowany w czerwonym pesto podsmażony i upieczony położony na włoskim prosciutto z dodatkiem duszonej cukini z sezamem oraz mieszanką sałat z mozzarellą i pomidorkami cherry i kwiatami groszku polaną sosem koperkowo-ziołowym
Filet z kurczaka...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 123
Pierogi ze szpinakiem
Pierogi ze szpinakiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Mandarynkowa rozkosz
Mandarynkowa rozkosz
30-60 min. 6 średni
Głosów: 2
Sadzone jajka ze szpinakiem i cieciorką
Sadzone jajka ze...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4
Rwane bułeczki serowo-cebulowe
Rwane bułeczki...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 90
Ciasto Shrek
Ciasto Shrek
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 384