Przepis konkursowy

PUDDING CHLEBOWY Z BIAŁYM SEREM I OWOCAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
chleb, 350 g
twaróg tłusty, 500 g
cytryna, 1/2 szt
cukier waniliowy, 1 opakowanie
cukier puder, 150 g
mleko, 200 ml
śmietana kremówka, 100 g
jajka, 3 szt
kiwi, 3 szt
nektarynki, 2 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Marta (Wałbrzych)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Z połowy cytryny wyciskamy sok. Twaróg mieszamy z sokiem z cytryny, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Mleko łączymy z kremówką i jajkami. Chleb kroimy na 1 cm kromki. Z nektarynek usuwamy pestki i kroimy w plasterki. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Kromki chleba maczamy w masie mleczno-jajecznej, następnie na przemian układamy je z masą serową i owocami. Wierzch puddingu polewamy resztą mieszanki mlecznej. Pieczemy przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy na ciepło, możemy posypać cukrem pudrem.
Tarta cynamonowa z jabłkami
Tarta cynamonowa z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 271
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 134
Tilapia smażona z salsą z warzyw
Tilapia smażona z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 43
Migdałowa poezja
Migdałowa poezja
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 3725
Gofry z kremem z bitej śmietany i mascarpone
Gofry z kremem z bitej...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 289
TORCIK MARCHEWKOWY
TORCIK MARCHEWKOWY
30 min. 6 łatwy
Głosów: 7