Przepis konkursowy

ROLADKI Z CHRZANOWYM FARSZEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szynka, 7 plastrów
żelatyna, 1 łyżka
wywar warzywny, 1 szkl
jaja, 4 szt
chrzan, 200 g
majonez, 1 łyżeczka
szczypiorek,
pieprz, sól,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Zambrów)
(Głosów: 4)


Zostań mistrzem kuchni

Jaja ugotować na twardo. Ostudzić. Posiekać w drobną kosteczkę. Dodać tarty chrzan (tak aby smak był dość ostry), majonez oraz pieprz i sól do smaku. Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek. Powstałym farszem smarujemy szynkę i zwijamy ruloniki. Do szklanki wody dodajemy kostkę rosołową. Zagotować. Dodać żelatynę. Rozpuścić. Tężejącą galaretą polewamy roladki.
Tarta mięsno-warzywna
Tarta mięsno-warzywna
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 58
L E C Z O
L E C Z O
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Tort śmietanowy z owocami
Tort śmietanowy z owocami
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4215
Cukinia nadziewana mięsem w sosie pomidorowo-paprykowym
Cukinia nadziewana...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 20
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
Kurczak w sosie...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 1
Pizza PARMA z szynką parmeńską i rukolą
Pizza PARMA z szynką...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 101