Przepis konkursowy

ROLADKI Z CHRZANOWYM FARSZEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szynka, 7 plastrów
żelatyna, 1 łyżka
wywar warzywny, 1 szkl
jaja, 4 szt
chrzan, 200 g
majonez, 1 łyżeczka
szczypiorek,
pieprz, sól,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Zambrów)
(Głosów: 4)


Zostań mistrzem kuchni

Jaja ugotować na twardo. Ostudzić. Posiekać w drobną kosteczkę. Dodać tarty chrzan (tak aby smak był dość ostry), majonez oraz pieprz i sól do smaku. Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek. Powstałym farszem smarujemy szynkę i zwijamy ruloniki. Do szklanki wody dodajemy kostkę rosołową. Zagotować. Dodać żelatynę. Rozpuścić. Tężejącą galaretą polewamy roladki.
Pęczak z grzybami
Pęczak z grzybami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Bułęczki razowe z płatkami
Bułęczki razowe z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3
Risotto z kurczakiem
Risotto z kurczakiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Domowe bułki z oliwkami i suszonymi pomidorami
Domowe bułki z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 18
Jabłecznik góralki
Jabłecznik góralki
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 30
PIRAMIDKA
PIRAMIDKA
30 min. 8 łatwy
Głosów: 79