Przepis konkursowy

ROLADKI Z CHRZANOWYM FARSZEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szynka, 7 plastrów
żelatyna, 1 łyżka
wywar warzywny, 1 szkl
jaja, 4 szt
chrzan, 200 g
majonez, 1 łyżeczka
szczypiorek,
pieprz, sól,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Zambrów)
(Głosów: 4)


Zostań mistrzem kuchni

Jaja ugotować na twardo. Ostudzić. Posiekać w drobną kosteczkę. Dodać tarty chrzan (tak aby smak był dość ostry), majonez oraz pieprz i sól do smaku. Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek. Powstałym farszem smarujemy szynkę i zwijamy ruloniki. Do szklanki wody dodajemy kostkę rosołową. Zagotować. Dodać żelatynę. Rozpuścić. Tężejącą galaretą polewamy roladki.
Naleśnikowe esy floresy truskawkami zapiekane
Naleśnikowe esy...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Bułęczki razowe z płatkami
Bułęczki razowe z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3
Ziemniaki w waflu
Ziemniaki w waflu
30-60 min. 4 średni
Głosów: 257
Marynowany kurczak z ryżem i warzywami
Marynowany kurczak z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Wyborny tort makowo kokosowy z mango i czarną porzeczką
Wyborny tort makowo...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 160
Nadziewane muszelki
Nadziewane muszelki
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 3991