Przepis konkursowy

SAŁATKA ROSZPUNKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mix sałat z roszpunką, 1 op.
pomidory suszone w zalewie, 1/2 szkl.
serek brie, 1 szt.
słonecznik, 1/2 szkl.
cebula, 1 szt
oliwki, 1/2 szkl.
sos, 1/2 szkl.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Adrian (Gdynia)
(Głosów: 4080)


Zostań mistrzem kuchni

Mix sałat z roszpunką wyłożyć na salaterkę, następnie pokroić suszone pomidory ze słoika na małe cząstki i ułożyć na sałacie, kolejna warstwa to ser brie - także pokrojony w cząstki. Potem cienkie plasterki cebuli i pokrojone oliwki. Na samym końcu podsmażyć na patelni obrane pestki słonecznika i posypać wierzch sałatki. Sos przygotowujemy z wyciśniętego czosnku, oleju, musztardy, octu, cukru, soli, pieprzu i ziół prowansalskich - będzie miał konsystencję gęstej śmietany. Tuż przed podaniem sałatki należy go nakropić w równych odstępach na przygotowaną sałatkę. Smacznego!
Nadziane łódeczki
Nadziane łódeczki
30-60 min. 4 średni
Głosów: 77
Chinkali Sakiewki z mięsem
Chinkali Sakiewki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1498
Tort śmietanowy z owocami
Tort śmietanowy z owocami
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4215
Pizza 4 smaków
Pizza 4 smaków
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Tarta szpinakowa
Tarta szpinakowa
30-60 min. 4 średni
Głosów: 121
Jabłecznik z zapachem dzieciństwa
Jabłecznik z zapachem...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 576