Przepis konkursowy

SAŁATKA ROSZPUNKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mix sałat z roszpunką, 1 op.
pomidory suszone w zalewie, 1/2 szkl.
serek brie, 1 szt.
słonecznik, 1/2 szkl.
cebula, 1 szt
oliwki, 1/2 szkl.
sos, 1/2 szkl.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Adrian (Gdynia)
(Głosów: 4080)


Zostań mistrzem kuchni

Mix sałat z roszpunką wyłożyć na salaterkę, następnie pokroić suszone pomidory ze słoika na małe cząstki i ułożyć na sałacie, kolejna warstwa to ser brie - także pokrojony w cząstki. Potem cienkie plasterki cebuli i pokrojone oliwki. Na samym końcu podsmażyć na patelni obrane pestki słonecznika i posypać wierzch sałatki. Sos przygotowujemy z wyciśniętego czosnku, oleju, musztardy, octu, cukru, soli, pieprzu i ziół prowansalskich - będzie miał konsystencję gęstej śmietany. Tuż przed podaniem sałatki należy go nakropić w równych odstępach na przygotowaną sałatkę. Smacznego!
Sałatka z tuńczyka
Sałatka z tuńczyka
30 min. 4 łatwy
Głosów: 36
Bananowo-sernikowe marzenie z wiśniową sorbetową galaretką
Bananowo-sernikowe...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem
Sałatka z kapusty...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 216
Jesienna zupa dyniowa
Jesienna zupa dyniowa
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2
TORT ŚMIETANKOWO - WANILIOWY
TORT ŚMIETANKOWO -...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4132
Kremowe Risotto z grzybami leśnymi, marchewką i łososiem
Kremowe Risotto z...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 4