Przepis konkursowy

SAŁATKA ROSZPUNKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mix sałat z roszpunką, 1 op.
pomidory suszone w zalewie, 1/2 szkl.
serek brie, 1 szt.
słonecznik, 1/2 szkl.
cebula, 1 szt
oliwki, 1/2 szkl.
sos, 1/2 szkl.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Adrian (Gdynia)
(Głosów: 4080)


Zostań mistrzem kuchni

Mix sałat z roszpunką wyłożyć na salaterkę, następnie pokroić suszone pomidory ze słoika na małe cząstki i ułożyć na sałacie, kolejna warstwa to ser brie - także pokrojony w cząstki. Potem cienkie plasterki cebuli i pokrojone oliwki. Na samym końcu podsmażyć na patelni obrane pestki słonecznika i posypać wierzch sałatki. Sos przygotowujemy z wyciśniętego czosnku, oleju, musztardy, octu, cukru, soli, pieprzu i ziół prowansalskich - będzie miał konsystencję gęstej śmietany. Tuż przed podaniem sałatki należy go nakropić w równych odstępach na przygotowaną sałatkę. Smacznego!
Wegetariańskie zielone burgery z soczewicy
Wegetariańskie zielone...
30 min. 4 średni
Głosów: 86
Pizza PARMA z szynką parmeńską i rukolą
Pizza PARMA z szynką...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 101
Serowe papryczki
Serowe papryczki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Paprykowe łódeczki z serem mocarella
Paprykowe łódeczki z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 10
Roladki z kurczaka z ziemniaczaną łuską
Roladki z kurczaka z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3992
Top Modelowe Sakiewki naleśnikowe
Top Modelowe Sakiewki...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 35