Przepis konkursowy

SAŁATKA ROSZPUNKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mix sałat z roszpunką, 1 op.
pomidory suszone w zalewie, 1/2 szkl.
serek brie, 1 szt.
słonecznik, 1/2 szkl.
cebula, 1 szt
oliwki, 1/2 szkl.
sos, 1/2 szkl.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Adrian (Gdynia)
(Głosów: 4080)


Zostań mistrzem kuchni

Mix sałat z roszpunką wyłożyć na salaterkę, następnie pokroić suszone pomidory ze słoika na małe cząstki i ułożyć na sałacie, kolejna warstwa to ser brie - także pokrojony w cząstki. Potem cienkie plasterki cebuli i pokrojone oliwki. Na samym końcu podsmażyć na patelni obrane pestki słonecznika i posypać wierzch sałatki. Sos przygotowujemy z wyciśniętego czosnku, oleju, musztardy, octu, cukru, soli, pieprzu i ziół prowansalskich - będzie miał konsystencję gęstej śmietany. Tuż przed podaniem sałatki należy go nakropić w równych odstępach na przygotowaną sałatkę. Smacznego!
Toltilla z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Toltilla z łososiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 9
Faszerowana pierś z kurczaka
Faszerowana pierś z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Penne z tuńczykiem, szpinakiem i pomidorami malinowymi
Penne z tuńczykiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Sushi futomaki
Sushi futomaki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 39
Tajska zupa z kurczakiem i mleczkiem kokosowym
Tajska zupa z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1241
ROLADKI Z CHRZANOWYM FARSZEM
ROLADKI Z CHRZANOWYM...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4