Przepis konkursowy

SAŁATKA Z GRILLOWANYM CAMEMBERTEM...
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Camembert, 2szt.
mix sałat, 1 op.
pomarańcza, 1szt.
sok pomarańczowy 100%, 200 ml
żurwaina - dżem/konfitura, 1 słoiczek
odrobina oliwy,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Lucyna (Kutno)
(Głosów: 182)


Zostań mistrzem kuchni

Układamy mix sałat na środku talerza, pomarańczę dokładnie obieramy ze skórki [ filetujemy - opcja bardziej zaawansowana ] układamy do okoła, na każdą cząstkę pomarańczy układamy łyżeczkę żurawiny, sok wylewamy na patelnię i redukuejmy do konsystencji syropu - polwamy nim sałatkę, rozgrzewamy patelnię grillową, canemberta smarujemy oliwą i wypalamy wzorek, gdy jest gotowy zostawiamy go na wyłaczonej patelni aby się ładnie rozpuścił, kiedy wszystko jest gotowe układamy na szczycie sałatki camemberta - gotowe :) smacznego !
Cynamonowe pancakes z polewą czekoladową po polsku
Cynamonowe pancakes z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Filet z dorsza z warzywami
Filet z dorsza z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 75
Tofu-omlet z mąki kokosowej
Tofu-omlet z mąki...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 0
Zwykła pizza Grzesia
Zwykła pizza Grzesia
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Błyskawiczna patera
Błyskawiczna patera
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
Biszkoptowa bomba
Biszkoptowa bomba
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2