Przepis konkursowy

SAŁATKA Z PIETRUSZKOWYM PESTO :)
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ziemniaki młode, 300 g
Posiekany szczypiorek, 3 płaskie łyżki
ugotowane jajka, 3 szt
kukurydza konserwowa, 100 g
brokuły , 200 g
czerwona papryka, 1 szt
natka piertuszki, 50 g
czosnek, 3 szt
oliwa z oliwek, 30 g
parmezan, 2 czubate łyżki
tuńczyk w sosie własnym, 1 puszka
pomidor, 1 duży
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Malwina (Mochy)
(Głosów: 11)


Zostań mistrzem kuchni

Ziemniaczki ugotować w skórce. Paprykę upiec w piekarniku, ściągnąć skórkę i pokroić ją w większą kostkę. Ugotowane jajka i brokuła pokroić w większe kawałki. Sparzyć pomidora i obrać ze skórki, następnie pokroić w większą kostkę. Ziemniaczki przekroić na połówki razem ze skórkami. Dodać kukurydzę. Odcedzić tuńczyka z puszki i dodać do warzyw. Pietruszkę, czosnek, ser i oliwę zmiksować blenderem i polać warzywa. Wymieszać.
Jajka po Warszawsku
Jajka po Warszawsku
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4347
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Makaron ze szpinakiem...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Papryka faszerowana
Papryka faszerowana
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Pączki z dżemem malinowym i lukrem
Pączki z dżemem...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1916
Pyszne ciasto na zimno bez pieczenia
Pyszne ciasto na zimno...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 30
Tort Kucyki Pony
Tort Kucyki Pony
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 391