Przepis konkursowy

SAŁATKA Z PIETRUSZKOWYM PESTO :)
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ziemniaki młode, 300 g
Posiekany szczypiorek, 3 płaskie łyżki
ugotowane jajka, 3 szt
kukurydza konserwowa, 100 g
brokuły , 200 g
czerwona papryka, 1 szt
natka piertuszki, 50 g
czosnek, 3 szt
oliwa z oliwek, 30 g
parmezan, 2 czubate łyżki
tuńczyk w sosie własnym, 1 puszka
pomidor, 1 duży
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Malwina (Mochy)
(Głosów: 11)


Zostań mistrzem kuchni

Ziemniaczki ugotować w skórce. Paprykę upiec w piekarniku, ściągnąć skórkę i pokroić ją w większą kostkę. Ugotowane jajka i brokuła pokroić w większe kawałki. Sparzyć pomidora i obrać ze skórki, następnie pokroić w większą kostkę. Ziemniaczki przekroić na połówki razem ze skórkami. Dodać kukurydzę. Odcedzić tuńczyka z puszki i dodać do warzyw. Pietruszkę, czosnek, ser i oliwę zmiksować blenderem i polać warzywa. Wymieszać.
PIRAMIDKA
PIRAMIDKA
30 min. 8 łatwy
Głosów: 79
Trzy czekolady
Trzy czekolady
30 min. 8 łatwy
Głosów: 25
Pałki drobiowe w pomarańczach i rozmarynie
Pałki drobiowe w...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 140
Naleśniki z nutellą, karmelizowanymi bananami oraz bitą śmietaną.
Naleśniki z nutellą,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 191
Pyszna pasta do tostów Anchovies
Pyszna pasta do tostów...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 11
Pikantna zupa kokosowa z soczewicą
Pikantna zupa kokosowa...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 37