Przepis konkursowy

SAŁATKA Z POLĘDWICZKĄ I SOSEM PORZECZKOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
polędwica wieprzowa , 500 g
dowolna zielona sałata, 100 g
pomidory , 2 szt.
masło, 2 łyżki
pieprz , 2 łyżeczki
ser typu feta, 15 dkg
sól, 1 łyżeczka
dżem z czarnej porzeczki , 5 łyżek
ocet jabłkowy, 1 łyżka
oliwa z oliwek , 4 łyżki
sól, pieprz, szczypta
gorąca woda, 1 łyżka
miód lipowy Złota pasieka, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Brzozów)
(Głosów: 38)


Zostań mistrzem kuchni

Polędwiczkę wieprzową oprószyć solą i pieprzem, na patelni dobrze rozgrzać olej z masłem, usmażyć polędwiczkę po 4 minuty z każdej strony, wyłożyć na ręcznik papierowy, odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Na talerzach rozłożyć porwaną sałatę, na to pokrojone w kostkę pomidory i ser typu feta. Polędwiczkę kroimy na plastry grubości ok. 1 cm, układamy wzdłuż na sałacie. Sos porzeczkowy: Dżem mieszamy blenderem z octem, miodem lipowym, oliwą i solą oraz pieprzem po czym rozrzedzamy łyżką wody. Tak przygotowanym sosem polewamy polędwicę na sałacie. Sałatka idealna na gustowną kolację.
Zupa z soczewicy z pieczoną papryką
Zupa z soczewicy z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Tort malinowo-śmietanowy
Tort malinowo-śmietanowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 3
RUNO LEŚNE
RUNO LEŚNE
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 16
Lody na słodkim musie z dyni
Lody na słodkim musie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 498
Tort
Tort
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 80
Tarta jeżynowa z nutką białej czekolady
Tarta jeżynowa z nutką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 137