Przepis konkursowy

SCHAB SZPIKOWANY JABŁKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
schab b/k , 1,5 kg
oliwa z oliwek,
czosnek, 2 ząbki
jabłka , 3 szt
sól i pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Danuta (Goździków)
(Głosów: 384)


Zostań mistrzem kuchni

Schab umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami, odstawić na całą noc w chłodne miejsce. Jabłka umyć, osączyć, przekroić na połowę, wydrążyć gniazda nasienne. Część jabłek pokroić w plastry, resztę na cząstki. Schab ponacinać, ale nie do końca. W miejsce nacięć wkładać plasterki jabłek. Wierzch schabu skropić oliwą. Przełożyć schab do rękawa do pieczenia, piec 1 godz. w 190 stop. Następnie rozciąć rękaw lekko rozchylić, aby schab nam się zarumienił. Pozostałe jabłka rozłożyć na blasze wokół schabu i piec jeszcze 20 minut. Upieczony schab wyjąć na półmisek, obłożyć upieczonymi jabłkami, udekorować.
Muszle z nadzieniem porowo-cukiniowym
Muszle z nadzieniem...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 53
Tort
Tort
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 70
Śląski żurek ogórkowy
Śląski żurek ogórkowy
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 19
Kurak curry
Kurak curry
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
Zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1069
Rajskie nóżki
Rajskie nóżki
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 859