Przepis konkursowy

SODZIAKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ser biały półtłusty , 30 dag
śmietana 18 %, 200 g (1 opakowanie)
mąka pszenna, 0,5 kg
jaja Ale Jaja, 3 szt.
soda, mała płaska łyżeczka
cukier, 2 płaskie łyżki stołowe
szczypta soli,
olej do smażenia,
cukier puder lub konfitury,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Jolanta (Płock)
(Głosów: 3973)


Zostań mistrzem kuchni

Biały ser rozkruszamy do miski, dokładamy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy na blat i wałkujemy placek na grubość ok 1,5 cm. Tniemy placuszki w kształcie rombów. Rozgrzewamy na patelni olej. Na rozgrzany olej wkładamy placuszki i smażymy z obu stron na rumiany kolor. Usmażone placuszki możemy podawać z cukrem pudrem lub konfiturami, zarówno na ciepło tuż po usmażeniu, jak i po wystudzeniu. Smacznego!
Polędwica z dorsza na warzywnym tagliatelle
Polędwica z dorsza na...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 265
Piersi z kurczaka z boczkiem podane z śmietanowym sosem z porem
Piersi z kurczaka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 621
Ciastka ze skwarek
Ciastka ze skwarek
30 min. 8 łatwy
Głosów: 4076
Marchewkowa rozkosz czyli treningowe ciasto marchewkowe
Marchewkowa rozkosz...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Łosoś z karmelizowana gruszka i figami
Łosoś z karmelizowana...
30 min. 2 średni
Głosów: 123
ZIMOWE BUŁECZKI Z CZARNUSZKĄ
ZIMOWE BUŁECZKI Z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 21