Przepis konkursowy

STEK Z TUŃCZYKA NA SZPINAKU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak świeży, 1 op.
pomidorki śliwkowe, 2 szt.
cytryna, 1 szt.
oliwa z oliwek, 2 łyżki
sól, pieprz, pół łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Aleksandra (Dęblin)
(Głosów: 4007)


Zostań mistrzem kuchni

Myjemy rybę i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy steki solą i pieprzem oraz smarujemy je oliwą z oliwek, najlepiej pędzelkiem. Wkładamy na 2 godz. do lodówki. Rozgrzewamy dobrze odrobinę oliwy z oliwek na patelni. Smażymy steki z każdej strony po 1-2 minuty – w zależności od tego, jak wysmażone mięso chcemy uzyskać. Najlepiej by środek pozostał różowy, wtedy ryba nie jest wysuszona. Na koniec skropić stek odrobiną soku z cytryny. Podawać na świeżym szpinaku z dodatkiem pomidorków.
Tilapia po Japońsku
Tilapia po Japońsku
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 1646
Sałatka z winogronami
Sałatka z winogronami
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4217
Grillowana pierś z kurczaka z sałatką z rukoli,pieczonego buraka,serem blue i granatem
Grillowana pierś z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 59
Nadziewane muszelki
Nadziewane muszelki
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 3991
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Makaron ze szpinakiem...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Faszerowana cukinia
Faszerowana cukinia
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3967