Przepis konkursowy

STEK Z TUŃCZYKA NA SZPINAKU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak świeży, 1 op.
pomidorki śliwkowe, 2 szt.
cytryna, 1 szt.
oliwa z oliwek, 2 łyżki
sól, pieprz, pół łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Aleksandra (Dęblin)
(Głosów: 4007)


Zostań mistrzem kuchni

Myjemy rybę i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy steki solą i pieprzem oraz smarujemy je oliwą z oliwek, najlepiej pędzelkiem. Wkładamy na 2 godz. do lodówki. Rozgrzewamy dobrze odrobinę oliwy z oliwek na patelni. Smażymy steki z każdej strony po 1-2 minuty – w zależności od tego, jak wysmażone mięso chcemy uzyskać. Najlepiej by środek pozostał różowy, wtedy ryba nie jest wysuszona. Na koniec skropić stek odrobiną soku z cytryny. Podawać na świeżym szpinaku z dodatkiem pomidorków.
Gołąbki z krojonym mięsem i ryżem
Gołąbki z krojonym...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 13
Wesołe śniadanko
Wesołe śniadanko
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Pyszne ciasto czekoladowe z kremem budyniowym i musem owocowym
Pyszne ciasto...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
Faszerowana papryka
Faszerowana papryka
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 13
Pizza 4 smaków
Pizza 4 smaków
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Tiramisu
Tiramisu
30 min. 2 łatwy
Głosów: 25