Przepis konkursowy

STEK Z TUŃCZYKA NA SZPINAKU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak świeży, 1 op.
pomidorki śliwkowe, 2 szt.
cytryna, 1 szt.
oliwa z oliwek, 2 łyżki
sól, pieprz, pół łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Aleksandra (Dęblin)
(Głosów: 4007)


Zostań mistrzem kuchni

Myjemy rybę i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy steki solą i pieprzem oraz smarujemy je oliwą z oliwek, najlepiej pędzelkiem. Wkładamy na 2 godz. do lodówki. Rozgrzewamy dobrze odrobinę oliwy z oliwek na patelni. Smażymy steki z każdej strony po 1-2 minuty – w zależności od tego, jak wysmażone mięso chcemy uzyskać. Najlepiej by środek pozostał różowy, wtedy ryba nie jest wysuszona. Na koniec skropić stek odrobiną soku z cytryny. Podawać na świeżym szpinaku z dodatkiem pomidorków.
Zapiekanki
Zapiekanki
30 min. 2 średni
Głosów: 1427
Spaghetti ze szpinakiem i kurczakiem w sosie śmietankowym
Spaghetti ze...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Czekoladowe Muffiny z kremem
Czekoladowe Muffiny z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4020
Zupa szpinakowa oraz czipsy z szynki prosciutto i paluszki serowe
Zupa szpinakowa oraz...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Jabłecznik z cynamonem
Jabłecznik z cynamonem
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2723
Omlet z miodowym kremem
Omlet z miodowym kremem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4656