Przepis konkursowy

SZYBKA BABKA CZEKOLADOWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka, 250g
Cukier, 300g
Masło klarowane, 150g
Jajka, 3 szt.
Proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
Mleko kokosowe, 1/2 szklanki
Kakao, 1,5 łyżki
Cukier waniliowy, 1/2 paczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Warszawa)
(Głosów: 65)


Zostań mistrzem kuchni

Maso utrzeć do białości, dodać cukru, żółtka, cukier waniliowy, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i w końcu pianę z białek. Rozdzielić ciasto na połowę, przy czym jedną część zmieszać z kakao. Nakładać ciasto do natłuszczonej formy: najpierw warstwę bez kakao, a na wierzch warstwę z kakao. Piec 1 – 1 ½ godziny. Posypać cukrem pudrem.
Bezglutenowy tort czekoladowo-bananowy
Bezglutenowy tort...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4132
Owocowa beza
Owocowa beza
30-60 min. 8 średni
Głosów: 42
Wegański mus czekoladowy
Wegański mus czekoladowy
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1006
Dary lata na toście
Dary lata na toście
30 min. 2 łatwy
Głosów: 26
Dorsz w roli głównej
Dorsz w roli głównej
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4462
Schabowe zapiekane z oliwkami
Schabowe zapiekane z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 9