Przepis konkursowy

SZYBKA CHIŃSKA ZUPA RYBNA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mrożona mieszanka warzyw chińskich , 1/2 paczki
Dorsz, 300 g
Makaron jajeczny gniazdka, 4 gniazdka
Przyprawa chińska 5 smaków, łyżka stołowa
Sos sojowy, łyżeczka
kostka bulionowa, 1 szt
sól/pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: JOANNA (CHRZANÓW)
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Rybę pokrojoną na 3-4 cm paski włożyć do garnka razem z mieszanką warzyw. Wlać ok 1,5 l wody dodać przyprawy i gotować ok 0,5 godziny. (Zupę przed podaniem doprawić solą i pieprzem według uznania). W tym czasie ugotować w osobnym garnku makaron. Ugotowany makaron wyłożyć na miseczki i zalać gorącą zupą. Smacznego.
Makaron Lumaconi z dorszem i suszonymi pomidorami zapiekany w cytrynowym beszamelu
Makaron Lumaconi z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 13
Sernik grecki
Sernik grecki
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
Błyskawiczna sałatka warzywno-ryżowa
Błyskawiczna sałatka...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Urodzinowy torcik
Urodzinowy torcik
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 7
Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym i truskawkami
Rolada biszkoptowa z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3
MOJA KAPUSTA KISZONA Z KASZĄ WIEJSKĄ
MOJA KAPUSTA KISZONA Z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 667