Przepis konkursowy

SZYBKA CHIŃSKA ZUPA RYBNA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mrożona mieszanka warzyw chińskich , 1/2 paczki
Dorsz, 300 g
Makaron jajeczny gniazdka, 4 gniazdka
Przyprawa chińska 5 smaków, łyżka stołowa
Sos sojowy, łyżeczka
kostka bulionowa, 1 szt
sól/pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: JOANNA (CHRZANÓW)
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Rybę pokrojoną na 3-4 cm paski włożyć do garnka razem z mieszanką warzyw. Wlać ok 1,5 l wody dodać przyprawy i gotować ok 0,5 godziny. (Zupę przed podaniem doprawić solą i pieprzem według uznania). W tym czasie ugotować w osobnym garnku makaron. Ugotowany makaron wyłożyć na miseczki i zalać gorącą zupą. Smacznego.
Serowo maślane ślimaczki
Serowo maślane ślimaczki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 11
Tort ajerkoniakowy czyli jaja w roli głównej
Tort ajerkoniakowy...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
Szpinakowa zapiekanka, czyli zdrowie na talerzu
Szpinakowa zapiekanka,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 235
Pierś z kurczaka w szynce Szwarcwaldzkiej z mozarellą
Pierś z kurczaka w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 97
Babeczki z różową koroną
Babeczki z różową koroną
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 819
Omlet
Omlet
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4043