Przepis konkursowy

SZYBKA CHIŃSKA ZUPA RYBNA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mrożona mieszanka warzyw chińskich , 1/2 paczki
Dorsz, 300 g
Makaron jajeczny gniazdka, 4 gniazdka
Przyprawa chińska 5 smaków, łyżka stołowa
Sos sojowy, łyżeczka
kostka bulionowa, 1 szt
sól/pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: JOANNA (CHRZANÓW)
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Rybę pokrojoną na 3-4 cm paski włożyć do garnka razem z mieszanką warzyw. Wlać ok 1,5 l wody dodać przyprawy i gotować ok 0,5 godziny. (Zupę przed podaniem doprawić solą i pieprzem według uznania). W tym czasie ugotować w osobnym garnku makaron. Ugotowany makaron wyłożyć na miseczki i zalać gorącą zupą. Smacznego.
Tort Rafaello
Tort Rafaello
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 21
Rożki francuskie bogato szpinakowe fetą doprawione
Rożki francuskie...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
TARTA Z LEŚNYMI GRZYBAMI
TARTA Z LEŚNYMI GRZYBAMI
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4032
Dyniowo - grzybowe risotto
Dyniowo - grzybowe...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Bułki kajzerki
Bułki kajzerki
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 55
Marchewkowe babeczki
Marchewkowe babeczki
30 min. 6 łatwy
Głosów: 0