Przepis konkursowy

SZYBKA CHIŃSKA ZUPA RYBNA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mrożona mieszanka warzyw chińskich , 1/2 paczki
Dorsz, 300 g
Makaron jajeczny gniazdka, 4 gniazdka
Przyprawa chińska 5 smaków, łyżka stołowa
Sos sojowy, łyżeczka
kostka bulionowa, 1 szt
sól/pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: JOANNA (CHRZANÓW)
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Rybę pokrojoną na 3-4 cm paski włożyć do garnka razem z mieszanką warzyw. Wlać ok 1,5 l wody dodać przyprawy i gotować ok 0,5 godziny. (Zupę przed podaniem doprawić solą i pieprzem według uznania). W tym czasie ugotować w osobnym garnku makaron. Ugotowany makaron wyłożyć na miseczki i zalać gorącą zupą. Smacznego.
Pierożki z pieca
Pierożki z pieca
30-60 min. 8 średni
Głosów: 9
Ciasto LION
Ciasto LION
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 31
Pierś z gęsi duszona z jabłkiem, w sosie miodowym
Pierś z gęsi duszona z...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3701
Romantyczne śniadanie dla dwojga
Romantyczne śniadanie...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 147
Pierś kaczki z glazurą jabłkową w sosie pomarańczowym
Pierś kaczki z glazurą...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 38
Cynamonowe pancakes z polewą czekoladową po polsku
Cynamonowe pancakes z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5