Przepis konkursowy

TARTA POMIDOROWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 opakownie
jajka, 3szt.
parówki Berlinki, 2 szt
czosnek, 2 ząbki
śmietana 12%, 0,5 szkl.
bazylia świeża, 10 listków
pasta z suszonych pomidorów, 2 łyżki
pomidorki cherry, 15 szt.
serek mascarpone, 12 łyżek
papryka słodka mielona, 1 łyżeczka
sół drobna, pół łyżeczki
pieprz cayenne, pół łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Dorota (Pszczółki)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Oto przepis na szybką i smaczną tartę dla każdego miłośnika ciasta francuskiego. Na blaszkę do tarty wykładamy ciasto francuskie. W misce przygotowujemy masę jajeczną - jajka mieszamy ze śmietaną, dodajemy przyprawy, pokrojone w kosteczkę parówki, pastę z suszonych pomidorów, posiekany drobno czosnek oraz bazylię. Masę wylewamy na ciasto. Na wierzchu układamy pomidorki cherry przekrojone na pół i za pomocą łyżki serek mascarpone. Całość pieczemy przez około 30 min w 180 stopniach. Na koniec ozdabiamy listkiem bazylii. Bon apetit!
Smażone plasterki cukinni z farszem
Smażone plasterki...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 73
Tort z bitą śmietaną i serkiem marscarpone
Tort z bitą śmietaną i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 12
Polędwiczki wieprzowe w suszonych pomidorach z sosem śmietanowo-musztardowym
Polędwiczki wieprzowe...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 41
Dorsz ze zdrową obstawą
Dorsz ze zdrową obstawą
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Pasta a la Termoli
Pasta a la Termoli
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1536
Risotto z grzybami
Risotto z grzybami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 130