Przepis konkursowy

TARTA ZE ŚLIWKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka tortowa, 3 szkl.
cukier, 1 szkl.
jajka, 3 szt.
margaryna, 150g
śmietana, 6 łyżek
proszek do pieczenie, łyżeczka
cukier waniliowy, 1 op.
śliwki, 1kg
cukier puder, 1 łyżka
budyń waniliowy, 1 op
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Kobior)
(Głosów: 157)


Zostań mistrzem kuchni

Z mąki, cukru, żółtek, margaryny, śmietany, proszku i cukru waniliowego zagnieść ciasto i wstawić na pół godziny do lodówki. Następnie wyłożyć na natłuszczoną blachę , na górę ułożyć śliwki lub inne owoce sezonowe a na nie pianę z białek, cukru pudru i budyniu.(proszku) Piec ok 1 godz. w temp. 170.
Szpinakowa tabularaza
Szpinakowa tabularaza
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1428
Pizza z cukinią i pesto
Pizza z cukinią i pesto
30 min. 2 średni
Głosów: 47
Malinowa zebra
Malinowa zebra
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 2
Kurczak z brokułami w cieście fracuskim
Kurczak z brokułami w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 115
Risotto grzybowe z orzechami włoskimi i natką
Risotto grzybowe z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 120
Marchewkowa rozkosz czyli treningowe ciasto marchewkowe
Marchewkowa rozkosz...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 12