Przepis Agaty Jędraszczak

TIRAMISU WANILIOWO-CZEKOLADOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
250 g serka mascarpone Sottile Gusto,
4 żółtka,
3 łyżki cukru,
1 łyżka cukru wanilinowego,
1 op. czekoladowych biszkoptów,
1 szklanka mocnej kawy,
4 łyżki whiskey,
1 łyżeczka ciemnego kakao,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Żółtka ubij z cukrem i cukrem wanilinowym na puszysty, jasny krem. Do wcześniej ubitych żółtek dodaj mascarpone i dokładnie połącz składniki. Biszkopty namaczaj w mieszance kawy (przestudzonej) i whiskey. Układaj warstwami, naprzemiennie z kremem waniliowym. Przed podaniem schłódź w lodówce, oprósz ciemnym kakao.