Przepis konkursowy

WIEŻYCZKI DROBIOWE ZE SZPINAKIEM, SEREM I SUSZONYMI POMIDORAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi z kurczaka Świat Drobiu, 4 szt.
szpinak, 450 g
ser feta, 150 g
ser ricotta, 50 g
żółtko, 1 szt.
suszone pomidory, 4 szt.
bułka tarta , 2 łyżki
sól,
pieprz,
rozmaryn,
masło, 2 łyżki
czosnek, 2 ząbki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Kasia (Strzebiń)
(Głosów: 1700)


Zostań mistrzem kuchni

Rozmrożony szpinak dusić na maśle, na małym ogniu, aż zmięknie. Odsączony szpinak posiekać połączyć bułką tartą, żółtkiem i czosnkiem. Doprawić do smaku pieprzem i solą (wg uznania). Umyte mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem, solą i rozmarynem. Na każdym kawałku mięsa rozłożyć szpinak, fetę, a w środku położyć odsączone pomidory. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczką i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Zapiekać ok. 35 minut w 180 stopniach. Wyjąć i trzymać w cieple. Przed podaniem przeciąć je na pół po ukosie. Polecam do wieżyczek sos śmietankowy z dodatkiem sera żółtego, ziemniaczane kokosanki i gotowany brokuł.
Jesienna zupa dyniowa
Jesienna zupa dyniowa
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2
Muffinki z suszonymi pomidorami, oliwkami i papryczką chilli
Muffinki z suszonymi...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 8
Leśny mech
Leśny mech
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 69
Potrawka drobiowa z warzywami w sosie serowym
Potrawka drobiowa z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0
Jaglane Zdrowe Babeczki
Jaglane Zdrowe Babeczki
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Pizza z salami i papryczką chili oraz sosem czosnkowo-bazyliowym
Pizza z salami i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 69