Przepis konkursowy

BEZY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 4 szt
cukier puder, 225 g
sól, szczypta
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Marta (Kraków)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Piekarnik nagrzej do 140°C. Białka (z lodówki) wkładamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Kiedy białka będą idealnie ubite (jest to wówczas kiedy odwrócisz miskę do góry dnem i nie będzie trzeba sprzątać), dodajemy stopniowo cukier puder, cały czas ubijając. Nakładamy spore kleksy bezowe. Możemy użyć rękawa cukierniczego lub tak jak ja dozownika do makaroników. Pieczemy (w zależności od wielkości) od 40-60 minut. Gotowe bezy zostawiamy w uchylonym piekarniku na 10-15 minut. Gotowe ;-).
Makaron z sosem z kurkami
Makaron z sosem z kurkami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1039
Tortilla di Patatas
Tortilla di Patatas
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Muffinki Pina Colada
Muffinki Pina Colada
30-60 min. 8 średni
Głosów: 246
Faszerowana pierś z kurczaka
Faszerowana pierś z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Wschód spotyka Zachód
Wschód spotyka Zachód
30 min. 2 łatwy
Głosów: 39
Jesienna zapiekanka Occhi di Lupo
Jesienna zapiekanka...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 111