Przepis konkursowy

BUŁKA ZAPIEKANA Z JAJKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Jaja Ale jaja, 3 sztuki
Szynka , 3 spore plastry
Kiełbasa chuda, 20dkg
Bułka, 3 sztuki
Szczypior siekany, 3 łyżeczki
Sól, pieprz, wędzona papryka w proszku, do smaku
Majonez, 3 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Sępólno Krajeńskie)
(Głosów: 15)


Zostań mistrzem kuchni

Odcinam wierzch bułek i wydrążam. W powstałe gniazdo finezyjnie układam plaster szynki. Kiełbasę kroję w kostkę i podsmażam/grilluję na suchej patelni do momentu lekkiego zarumienienie się. Kiełbasę przekładam do środka bułki zostawiając miejsce na jajko. Do tak przyrządzonej bułki wbijam jajko, solę i pieprzę. Całość wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę w temperaturze 150st.C do momentu aż odpowiednio zetnie się jajko. Po upieczeniu czapeczkę smaruję od środka majonezem. Podajemy posypane dużą ilością szczypiorku z kleksem majonezu posypanego wędzoną papryką. Smacznego :) Porcje można modyfikować w zależności od liczby osób. Danie jest tak pyszne że skończyło się na jeszcze jednej wyprawie męża do piekarni po bułki :)
Pyszne ciasto na zimno bez pieczenia
Pyszne ciasto na zimno...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 30
Gruszki w zalewie
Gruszki w zalewie
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 13
Kurczak w cieście francuskim na lekkiej sałatce
Kurczak w cieście...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 612
Sałatkowa pychotka
Sałatkowa pychotka
30 min. 6 łatwy
Głosów: 68
Dahl ze smażoną tilapią i sałatką z rukoli
Dahl ze smażoną...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 199
Dorsz, topinambur, rydze, brukselka
Dorsz, topinambur,...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 21