Przepis konkursowy

CIASTO MARCHEWKOWE BEZGLUTENOWE.
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 2
cukier puder, 3 łyżki
mąka jaglana, 1/3 szkl
mąka ryżowa, 1/3 szk
zmielone siemie lniane, 1/3 szkl
masło klarowane, 1/3 szkl
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
żurawina suszona, garść
cynamon, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Kinga (Warszawa)
(Głosów: 18)


Zostań mistrzem kuchni

Ubić białka, pod koniec ubijania dodać żółtka. Dodać cukier, starte marchewki, mąki, rozpuszczone masło klarowane i resztę składników. Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec 60 minut w temp. 180 stopni.
Pasztet drobiowo-wieprzowy
Pasztet...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3958
Delikatne łakocie
Delikatne łakocie
30 min. 4 łatwy
Głosów: 127
Ryba po grecku
Ryba po grecku
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Kokosowy pudding chia z musem bananowym i wiśniami
Kokosowy pudding chia...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 62
Spaghetti z anchovies, zielonymi oliwkami oraz tuńczykiem
Spaghetti z anchovies,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 40
Bułęczki razowe z płatkami
Bułęczki razowe z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3