Przepis konkursowy

CYTRYNOWA PERLICZKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Perliczka, 1 szt.(1.200-1.500g)
Cytryny, 4 szt.
Masło klarowane Mleczna Dolina, 5 łyżek
sól,pieprz,pieprz cytrynowy, 3 łyżek
świerze zioła (tymianek,rozmaryn), 4 łyżki
Cebula czerwona, 5 szt.
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Matylda (Kamień Krajeński)
(Głosów: 32)


Zostań mistrzem kuchni

Perliczkę myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Mieszamy przyprawy sól,pieprz, pieprz cytrynowy nacieramy perliczkę we wewnątrz i na zewnątrz. Następnie cebulę kroimy w kostkę dodajemy masło, sól, świeże zioła, sok z jednej cytryny, razem mieszamy na jedną masę. Nadziewamy farszem ptaka jak również w środek dajemy jedną cytrynę sparzoną i obraną ze skórki. Pociętą na ćwiartki. Na wierzch obkładamy plastrami z dwóch cytryn perliczkę. Polewamy jedną łyżką roztopionego masła. Wstawiamy do piekarnika na 1 godz. 30 min. 180 C. Na pierwsze 60 min. przykrywamy folią aluminiową Następnie odkrywamy i pieczemy dalej.
Czekoladowa tarta z figami i pieczonym jogurtem
Czekoladowa tarta z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 4113
TARTA Z GRANATEM
TARTA Z GRANATEM
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 12
Schabowe zapiekane z oliwkami
Schabowe zapiekane z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 9
Kokosowy pudding chia z musem bananowym i wiśniami
Kokosowy pudding chia...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 62
Sernikobrownie z malinami
Sernikobrownie z malinami
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 268
Owocowy pucharek
Owocowy pucharek
30 min. 4 łatwy
Głosów: 203