Przepis konkursowy

DORSZ ZAPIEKANY Z PORAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z dorsza, 500g
Por, 2 szt
Masło, 100g
Śmietana słodka , 0,5 szkl
Świeżo mielony pieprz, 1 łyżeczka
Sól, 1 łyżeczka
Świeży koperek, 1 łyżka
Cytryna, 2 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Mińsk Mazowiecki)
(Głosów: 11)


Zostań mistrzem kuchni

Rybę kroimy w kawałki. Doprawiamy z obu stron solą,pieprzem i skórką otartą z cytryny. Naczynie do zapiekania smarujemy maslem, wykladamy rybę. Na patelni roztapiamy łyżkę masła i dusimy pory pokrojone w półplasterki. Dodajemy sól,odrobinę pieprzu i po około 10 minutach śmietankę oraz pokrojony drobno koperek. Taką porową mieszankę wykładamy na rybę ,wyrównujemy aby na każdym kawałku znajdował sie farsz. Dodatkowo na wierzchu mozemy ułożyć kilka plasterków cytryny. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopniu C. piekarniku ok.30 min. Podajemy z ziemniaczanym puree z masełkiem cytrynowym (masłó+skórka z cytryny) Smacznego :)
Kakaowe naleśniki w sosie karmelowo - miodowym z wiśniami
Kakaowe naleśniki w...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4021
Pizza najlepsza
Pizza najlepsza
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
Ciasteczka śmietankowe
Ciasteczka śmietankowe
30 min. 8 łatwy
Głosów: 8
Malinowa zebra
Malinowa zebra
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 2
Ciasto jabłkowo-jogurtowo-śmietanowe
Ciasto...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 29
Penne z tuńczykiem, szpinakiem i pomidorami malinowymi
Penne z tuńczykiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 12