Przepis konkursowy

FILET Z DORSZA Z WARZYWAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
filet z dorsza, 4
pomidor zółty, 2
mała cebula, 2
średnia cukinia, 1
papryka czerwona, 1
kasza gryczana, 2 torebki
olej do smażenia,
sól i pieprz, do smaku
sok z cytryny, 1 połówka
curry,
mąka pszenna,
natka pietruszki, do dekoracji
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Aleksandra (Somin)
(Głosów: 75)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu(ja gotuję ją w wodzie z dwoma kostkami bulionu drobiowego). Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju, lekko solimy. Kiedy cebula będzie już rumiana dodajemy umytą, pokrojoną w kostkę cukinię i dusimy pod przykryciem do momentu, gdy cukinia będzie miękka. Umytą paprykę, kroimy w kostkę, posypujemy odrobiną curry i smażymy na odrobinie oleju do czasu, aż papryka zmięknie. Umyte pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem, curry i smażymy 2 minuty. Fileta z dorsza skrapiamy sokiem z cytryny z obydwu stron, doprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy rybę w mące z obydwu stron i smażymy na rozgrzanym oleju. Warzywa układamy na talerzu obok siebie, następnie kaszę i rybę, ozdabiamy natką pietruszki i plasterkiem z cytryny.
Łososiowa przekąska
Łososiowa przekąska
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 65
Kurczak w cieście francuskim z pikantnym sosem czekoladowym
Kurczak w cieście...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3926
Amerykańskie naleśniki z owocami
Amerykańskie naleśniki...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Małże z boczkiem i szpinakiem
Małże z boczkiem i...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 4069
MAKARON Z KURCZAKIEM  W SOSIE CYTRYNOWYM
MAKARON Z KURCZAKIEM...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Twarogowo-Anansowe Pancakesy
Twarogowo-Anansowe...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7