Przepis konkursowy

FRITATTA - CZYLI POMYSŁ NA JAJKA INACZEJ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 2 sztuki
twaróg w kostce, 100 g
mały pomidor,
mała papryka,
cebula,
szynka, 3 plasterki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Warszawa)
(Głosów: 4235)


Zostań mistrzem kuchni

Idealne na śniadanie, obiad i kolację. Przypadnie do gustu szczególnie dzieciom, gdyż wyglądem przypomina pizzę. Można dowolnie dobierać dodatki tworząc za każdym razem nowe danie :) Jajka dobrze wymieszać z twarogiem za pomocą widelca. Dodać pokrojone warzywa i wędlinę. Piec w formie do tarty lub tortownicy wyłożonej papierem w 180 stopniach z termoobiegiem przez 25-30 minut.
Pieczeń drobiowa
Pieczeń drobiowa
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 16
Ryba z brokułami w sosie śmietanowym
Ryba z brokułami w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 19
TORCIK TRUSKAWKOWY
TORCIK TRUSKAWKOWY
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 45
Ravioli z żółtkiem
Ravioli z żółtkiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 818
Naleśniki z serkiem Mascarpone
Naleśniki z serkiem...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Pizza na cieście drożdżowym
Pizza na cieście...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 1