Przepis konkursowy

GRUSZKI ZAPIEKANE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
gruszki, 4 szt.
cytryna, 2 łyżki
masło, 10 g
bita śmietana Mleczna Dolina (spray),
czekolada Magnetic, 100 g
mieszanka orzechów Bakalland, 100 g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Kędzierzyn-Koźle)
(Głosów: 87)


Zostań mistrzem kuchni

Piekarnik nagrzać do 180-200 stopni. Gruszki umyć, obrać ze skórki, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, następnie ułożyć groszki obok siebie (rozcięciem do góry) i skropić sokiem z cytryny. Piec około 20-30 min., aż będą miękkie. Następnie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Podpieczone gruszki posypać mieszanką orzechów, dodać bitą śmietanę, a następnie polać je wcześniej przygotowaną czekoladą. Smacznego!
Śniadanie na włoską nutę
Śniadanie na włoską nutę
30 min. 2 łatwy
Głosów: 62
Naleśniki z bananów
Naleśniki z bananów
30 min. 2 łatwy
Głosów: 65
Muszle z mięsem mielonym
Muszle z mięsem mielonym
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 61
Tort makowy
Tort makowy
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 924
Rolada ze szpinakiem
Rolada ze szpinakiem
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 32
KURAK NA CHRUPIĄCEJ LODOWEJ
KURAK NA CHRUPIĄCEJ...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 5