Przepis konkursowy

JESIENNE PIERNICZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 750 g
masło, 65 g
smalec, 125 g
jajka, 2 szt.
cukier puder, 250 g
miód, 250 g
proszek do pieczenia, 4,5 łyżeczki
przyprawa do piernika, 60 g
cynamon, 2 łyżeczki
kakao, 1 łyżka
mielone orzechy włoskie, 150 g
sól, szczypta
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Anna (Nysa)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Wymieszać suche składniki, dodać lekko roztopiony tłuszcz i płynny miód. Ciasto wyrobić i odstawić do chłodu na 24 godziny. Wałkować cienkie placki o grubości 2- 3 mm, wykrawać foremkami. Piec ok. 7 min w temp. 175°C. Po upieczeniu pokryć polewą czekoladową bądź lukrem.
MAKARON Z KURCZAKIEM  W SOSIE CYTRYNOWYM
MAKARON Z KURCZAKIEM...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Dorsz smażony z cieciorką i szpinakiem baby
Dorsz smażony z...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 24
Naleśniki z serowo-warzywnym farszem
Naleśniki z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 116
Wysowski bogracz na ostro
Wysowski bogracz na ostro
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 963
Tilapia w warzywach
Tilapia w warzywach
30 min. 2 łatwy
Głosów: 10
Risotto z kurczakiem i warzywami
Risotto z kurczakiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 33