Przepis konkursowy

KOKOSOWE PLACKI BEZGLUTENOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka gryczana, 50 g
Mąka kokosowa , 50 g
Soda oczyszczona, 2/3 łyżeczki
Mleko roślinne lub krowie, 200 ml
Jajo, 2 szt.
Jogurt grecki do podania,
Borówki lub dowolne owoce,
Olej (kokosowy) lub masło, do smażenia
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Lucyna (Czarnków)
(Głosów: 46)


Zostań mistrzem kuchni

Wymieszać składniki sypkie: mąki i sodę. Jajko połączyć z mlekiem i dodać do suchych składników. Dokładnie wymieszać. Jeśli ciasto jest za gęste, dodać odrobinę mleka. Rozgrzać patelnię z nieprzywierającą powłoką. Należy ją natłuścić i smażyć małe, zgrabne placuszki. Po usmażeniu przełożyć na talerze. Podawać z borówkami i jogurtem greckim.
Leśny mech
Leśny mech
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 402
Mintaj na sosie greckim zapiekany z ziemniakami
Mintaj na sosie...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 15
Roladki z pesto
Roladki z pesto
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Sałatka piękności
Sałatka piękności
30 min. 2 łatwy
Głosów: 22
Truskawkowe wspomnienie
Truskawkowe wspomnienie
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Tarta z cukinią, ricottą i kwiatami cukinii
Tarta z cukinią,...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3624