Przepis konkursowy

KOLOROWY TORCIK MASCARPONE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
serek mascarpone, 250 ml
śmietana 30%, 250 ml
cukier puder, 2 łyżki
zielona galaretka, 1 opakowanie/ szt.
porzeczki , 1/2 szkl.
wiśnie, 1 szkl.
herbatniki Bonitki, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Mariusz (Humniska)
(Głosów: 6)


Zostań mistrzem kuchni

Dno formy wykładamy herbatnikami układając jeden obok drugiego. Do naczynia wlewamy śmietanę 30 % dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Kolejno dodajemy serek mascarpone, porzeczki i wydrylowane wiśnie. Miksujemy, aby owoce rozbiły się w kremie śmietanowym. Tak przygotowany krem wykładamy na herbatniki i wkładamy na 30 min. do lodówki aby stężał. Galaretę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i wylewamy na krem śmietanowy. Dekorujemy owocami i listkami mięty. Podajemy na zimno prosto z lodówki. SMACZNEGO!!!
Pizza Niebiańska Uczta
Pizza Niebiańska Uczta
30 min. 4 średni
Głosów: 15
Owocowe naleśniki
Owocowe naleśniki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 54
Jesienna pizza
Jesienna pizza
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 7
JAGODOWE MUFFINKI Z CZEKOLADĄ
JAGODOWE MUFFINKI Z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 16
Stek z tuńczyka w skorupce z pieprzu, podany z bobem i rakami, emulsją z szampana i pianą z mleka kokosowego
Stek z tuńczyka w...
30-60 min. 2 trudny
Głosów: 208
PIERNIK  STAROPOLSKI
PIERNIK STAROPOLSKI
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 10