Przepis konkursowy

KURCZAK W SOSIE ESTRAGONOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Piersi z kurczaka, 4 szt.
Mix sałat z rukolą, 1 opakowanie
Czerwona papryka, 1 szt.
Majonez, 2/3 szkl.
Biały ocet winny, 1 łyżka
Szalotka, 1 szt.
Suszony estragon, 1 łyżka
Kapary, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Małgorzata (Sosnowiec)
(Głosów: 86)


Zostań mistrzem kuchni

Piersi z kurczaka oprószamy solą i pieprzem. Smażymy je na maśle. Składniki sosu dokładnie mieszamy w miseczce. Tuż przed podaniem sałaty (najlepiej różnokolorowe) myjemy, osuszamy, układamy na talerzach. Piersi kurczaka rozkładamy na sałacie na środku talerza lub półmiska, polewamy sosem i dekorujemy paskami papryki.
Kruche miodule z sezamem
Kruche miodule z sezamem
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Pierniczki
Pierniczki
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 2
Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem
Sałatka z kapusty...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 216
Ciasto czekoladowe z kremem mascarpone i owocami
Ciasto czekoladowe z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 20
Sałatka z cykorii, kiełków rzodkiewki z rybnymi pulpecikami
Sałatka z cykorii,...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 605
Ciasto z owocami i budyniową pianką
Ciasto z owocami i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 41