Przepis konkursowy

ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
łosoś norweski śweży filet, ok. 0,330 kg
szpinak baby , 2 opakowania
makaron grube wstążki, 1 opakowanie
czosnek, 2 ząbki
sól, pieprz, do smaku
śmietana, 1 łyżka
serek topiony śmietankowy, 1 trójkącik
cytryna, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Jarosław)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak myjemy i wrzucamy na patelnię, dusimy na małym ogniu. Dodajemy czosnek, sól i pieprz do smaku oraz serek topiony, potem doprawiamy śmietaną. Łososia kroimy na pół, myjemy pod wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym, skrapiamy cytryną, solimy i pieprzymy grubo mielonym pieprzem, smażymy z każdej strony. Makaron gotujemy, odcedzamy, wykładamy na talerz, na to szpinak i naszego łososia, całość można przyozdobić pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :)
Gofry na słodko
Gofry na słodko
30 min. 4 łatwy
Głosów: 18
Makaron z sosem z kurkami
Makaron z sosem z kurkami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1039
Sałatka kebab
Sałatka kebab
30-60 min. 8 średni
Głosów: 8
Muszle ze szpinakiem
Muszle ze szpinakiem
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3993
Piegusek
Piegusek
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 10
Wietnamska zupa PHO
Wietnamska zupa PHO
30 min. 4 łatwy
Głosów: 5